Kili Gonzales (©Reuters)
Kili Gonzales (©Reuters)

Debituje Kili Gonzales! Nije mu lako, ali obećava totalnu ofanzivu

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.11.20. | 21:30

Legenda počinje novu eru u svom klubu

Kristijan “Kili” Gonzales!

Ime koje ljubitelji fudbala pamte. Jedno od najboljih krila u Evropi krajem prošlog i početkom ovog veka. Nezamenjiv šraf moćne Kuperove Valensije i kasnije tri sezone uzdanica Intera u godinama kada su trofeji zaobilazili “Đuzepe Meacu”. Pružao je i ranije dobre igre u Saragosi.

Izabrane vesti

Međutim, samo za jedan klub kuca srce Kilija Gonazalesa. Za njegov Rosario Sentral. U njemu je počeo karijeru, u njemu je i završio. Ukupno je proveo šest godina igrajući u tri mandata za popularni Sentral. Karijeru je u njemu završio pre skoro deset godina, a danas na istom mestu počinje novu. Trenersku.

Kili Gonzales će kao trener debitovati večeras na klupi Rosarija u meču Liga kupa Argentine protiv Godoj Kruza. Po imenu i tradiciji, Rosario je favorit. Ali na terenu to neće biti lako za opravdati.

Kili je preuzeo potpuno rekonstruisan tim koji će se uglavnom oslanjati na mlade igrače. Rosario je zbog finansijske krize uzrokovane pandemijom korona virusa letos skresao troškove i odrekao se igrača sa najvećim ugovorima.

Otišao je Marko Ruben, udarna igla iz prethodne sezone. Nekadašnji napadač Viljareala i kijevskog Dinama razmišlja o kraju karijere. A otišli su i iskusni vezista Nikolas Kolaso, dugogodišnji golman Ledesma, defanzivac Rius

Od poznatih imena tu su štoper Dijego Novareti koji je nekada igrao za Lacio i iskusni Đino Rinaudo koji je nosio dres Katanije. Koliko je Rosario promenio ekipu najbolje govori to što će večeras u startnoj postavi biti samo dvojica igrača koji su igrali na poslednjem takmičarskom meču pre sedam i po meseci protiv Kolona. To su pomenuti Novareti i napadač Gamba. Novareti će igrati u tandemu sa veteranom Botinelijem koji ima iskustvo igranja u Sampdoriji i još nekim evropskim klubovima. Od njih dvojice se očekuje da budu lideri mladićima Ohedi, Blanku, Viljagri, Fereriri, Pisanu koji su najavljeni u prvoj postavi i nemaju mnogo iskustva.

Godoj sa druge strane ima još skromniju ekipu i takođe novog trenera – Dijega Martineza. Idu na noge jednom od većih argentinskih klubova i nemaju mnogo šta da izgube, a mogu mnogo da dobiju.

“Moramo da pokažemo naš klupski identitet zbog kojeg se ljudi poistovećuju sa nama. Navijači neka budu spokojni jer će videti Sentral koji igra ofanzivno, visok presing i koji će dominirati. Onako kao i dolikuje dresu ovog kluba”, poručio je Kili.

ARGENTINA – Liga kup

Utorak

01.15: (1,87) Rosario (3,35) Godoj Kruz (4,00)

Sreda

01.00: (1,35) River Plejt (4,50) Banfild (8,50)


tagovi

RosarioGodoj KruzKili GonzalesArgentina 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara