(© AFP)
(© AFP)

Dečko koji koristi noge pocepao Real! Dečko koji koristi glavu ubio ga u pojam (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 24.09.23. | 23:01

Alvaro Morata junak Atletikove pobede u Madrilenju (3:1) tako što je tri gola dao iz vazduha

Beše serija „Mama i tata se igraju rata“, a u Madridu se fudbala sit naigrao Alvaro Morata! Njemu slava i blještavila reflektora pošto za razliku od mnogih zvezda i zvezda koristi glavu. Doslovce. Na njoj je svaka dlaka dovedena u red, ali osim firzure za kojom lude devojke naklonjene Atletiku, španski reprezentativac ima adut kojim osvaja srca tradicionalnih ljubitelja sporta. Špicevi što „otvaraju prostor“, dejstvuju „između linija tima“ i ne znam ti kakva moderna čuda morali bi da pogledaju kako reaguje napadač kad mu se lopta „donese“ u kazneni prostor.

Skoči i daje ga glavom!

Izabrane vesti

I to ne jednom, nego dvaput za tek drugo slavlje ekipe Dijega Simeonea nad Realom na poslednjih 15 derbija Madrilenja (3:1). Ono iz maja 2022. nije mnogo zabolelo kraljevski tim, jer je već imao titulu u džepu, dok bi ovo moglo da lansira Jorgandžije kao legitimnog kandidata za naslov prvaka pošto je naneo prvi poraz sastavu Karla Ančelotija od početka sezone.

Potcenjen, skrajnut, čak i u situaciji kad je počeo prvenstvo kao rezervni špic (gledao u leđa Memfisu Depaju sve dok se Holanđanin nije povredio), Morata i dalje spada u veličine. Nikad ga nećete videti da se svađa sa trenerom kao nezreli Žoao Feliks, nikad neće podviknuti na saigrača makar i kad je u pravu, zato će uvek da spakuje desetak golova po takmičarskom ciklusu i to se videlo na startu oba poluvremena (posle 184 i 34 sekunde na terenu) završne utakmice šestog kola Primere. Najpre na ubacivanje mlade senzacije Samuela Lina, koji je položio ispit zrelosti, odigravši sjajno prvu veliku utakmicu po povratku sa pozajmice iz Valensije, potom i na centaršut Saula. Taman da pokaže kako se u savremenom dobu koristi glava. Mora njome (i) da se misli, obezbedi pozicija, a onda je lakše. Mnogo slabiji špicevi su u stanju da reaguju kao Morata, ali malo ko na planeti prati ostatak tima kao Alvaro. Zato njemu svaki navijač Atletika mora da stisne ruku.

Sledeći u redu za čestitke morao bi da bude Saul. Dva centaršuta kao na treningu, najpre na glavu Antoana Grizmana, pa za Moratu, tek da pokažu da je i njega Čolo Simeone preobrazio od početka 2023, jer u kalendarskoj godini izgleda daleko uverljivije nego po povratku sa pozajmice Čelsiju. Taman kad vezista prođe kroz špalir publike, da mu se pokloni zbog načina na koji se nosio sa raznovrsnim veznim redom Reala, ovacije zaslužuje i Samuel Lino. Mladi Brazilac se kandidovao za naslednika Janika Fereira Karaska, jer je prodorima levom stranom raspametio odbranu gostiju. Onda Grizman koji doslovce igra sve, do zadnjeg veznog do špica. Dadae i on gol između dva Moratina. Takođe glavom!!! Trojica štopera (Savić, Ermoso, Himenes) su maltene „pojeli“ Rodriga i Džuda Belingema. Teško da bi bilo drugačije da se i sveže oporavljeni Vinisijus Žuinior pojavio na Metrpolitanu. Brazilac je zbog stomačnih problema „otkazao“ učešće, pa je Real morao da nađe alternativne puteve da bi ugrozio Jana Oblaka.

Učinio je to pred kraj prvog poluvremena projektilom Tonija Krosa (prethodno, efektno prevario Ljorentea), Luka Modrić je neprepoznatljivo dejstvovao daleko od gola, Fede Valverde nije bio ni izbliza čoveka koji je prošle sezone rešavao utakmice, mladi Fran Garsija delovao „zeleno“ za veliku scenu, a odbrana. Navijači bi rekli „krš“. Mi ćemo se zadržati na porozna. Neprepoznatljiva. Pocepana. I dalje su to kvalitetni igrači. Samo što je u Madrilenju jedan bio bolji – Alvaro Morata.


PRIMERA – 6. KOLO

Petak

Alaves - Atletik Bilbao 0:2 (0:1)

/I. Vilijams 18, Sanset 76/

Subota

Đirona – Majorka 5:3 (4:1)

/David Lopes 26, Dovbik 33 pen, Martin 37, Erera 45, Savio 57 – Murići 4 pen, Prats 89, 90+5/

Osasuna - Sevilja 0:0

Barselona - Selta 3:2 (0:1)

/Levandovski 81, 86, Kanselo 89 - Larsen 19, Duvikas 76/

Almerija - Valensija 2:2 (0:1)

/Aribas 59, 69 - Lopes 14, Gera 64/

Nedelja

Sosijedad - Hetafe 4:3 (1:2)

/Kubo 2, Ojarsabal 61, Mendes 66, Merino 89 - Alenja 39, Majoral pen. 45+5, Latasa 90+2 /

Rajo Valjekano – Viljareal 1:1 (1:1)

/Peres 16 – Serlot 15/

Betis – Kadis 1:1 (0:1)

/Rodriges 60 – Ramos 41/

Las Palmas – Granada 1:0 (0:0)

/Kirian 90+2/

Atletiko - Real 3:1 (2:1)

/Morata 4, 46, Grizman 18 - Kros 35/




tagovi

Atletiko MadridAlvaro MorataAntoan GrizmanReal MadridToni Kros

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara