Deco draga, Pele je sve to radio mnogo pre vaših idola... (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.12.22. | 20:22

Pred vama su u svom najlepšem svetlu Krojf, Zidan, Kristijano Ronaldo, Nejmar, Da Lima Ronaldo, Sedorf, Ronaldinjo... I čuveni Brazilac koji je sve to radio mnogo pre njih...

Večita su ta poređenja fudbalskih epoha i velikih majstora iz davnina sa aktuelnim zvezdama. Utisak je da je manje onih što veruju da bi najveći asovi, recimo s polovine prošlog veka, mogli uspešno da igraju u današnje vreme. I Pele je često bio predmet sličnih tema i analiza: kako bi se najbolji fudbaler proteklog stoleća snašao u moderno doba?

Zagovornici teze da bi jednom takvom asu bilo još lakše u današnje vreme uglavnom kao argumente potežu savremenu opremu, lakše i kvalitetnije lopte, bolje terene, neuporedivo veću zaštitu zvezda od strane sudija.

Izabrane vesti

Kontrateža su, opet, fizikalije i fizionomija nekadašnjih asova, drugačiji način treniranja, sam fudbal koji je evoluirao ponajviše u brzinskom smislu.

Kada je Pele u pitanju radi se o napadaču čije su fizičko-tehničke karakteristike možda i najpribližnije nečemu što zovemo moderan napadač - top klasa našeg doba. Tukao je i levom i desnom, bio izvanredan u vazduhu, brz, prodoran, psihološki savršeno stabilan.  

Kao takav, čuveni Brazilac bio je inspiracija mnogim budućim fudbalskim zvezdama. Mlađi nisu imali tu privilegiju da ga vide na delu, međutim jedan zanimljiv video klip otkriva nam kako su idoli generacija i generacija fudbalskih zaljubljenika neke od svojih najprepoznatljivijih poteza, driblinga, ’iskopirali’ upravo od Pelea.

Pred vama su u svom najlepšem svetlu Krojf, Zidan, Mesi, Kristijano Ronaldo, Nejmar, Da Lima Ronaldo, Sedorf, Ronaldinjo... I Pele koji je sve to radio pre njih, pre više od pola veka...  



tagovi

Pele

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara