Foto: Reuters
Foto: Reuters

Deda na golu Taljeresa, deda u špicu Lanusa, pa čije iskustvo pobedi...

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.11.20. | 20:47

Sand i družina u jurišu na prve bodove

Lanus je prethodnih dana u trendu. Ne samo u Argentini, već i u susednom Brazilu. Razlozi su brojni. Eliminisao je favorizovani Sao Paulo u šesnaestini finala Sudamerikane u dvomeču koji je sadržao 12 pogodaka i poazao da ga ne smete otpisivati. Hoze Sand je golovima u prvom meču pokazao da nije za staro gvožđe, a u međuvrenu je 40-godišnjak ćušnuo Boki loptu u mrežu. Lanus jeste poražen na startu Liga kupa, ali jedan od najzabavnijih argentinskih timova u ovom momentu, večeras (23.15) ima novu priliku da upiše tri boda u grupi smrti takmičenja koje se premijerno igra ove sezone. Preko puta stoji nezgodni Taljeres.

Klub iz Kordobe dočekuje rivala iz argentinske prestonice sa nadom da posle pobede nad Njuels Old Bojsom može da zadrži maksimalan učinak. Klub iz Rosarija pao je rezultatom 3:1, a okršaj na stadionu Mario Kempes mogao bi da razjasni u kom će se pravcu odvijati stvari u najzahtevnijoj grupi Liga kupa. Jasno je da će Boka u drugu fazu sa čeone pozicije, u borbi za drugo mesto viđeni su Taljeres i Lanus, međutim ako sastav iz Buenos Ajresa noćas izgubi, ode Taljeres na teško nadoknadivih plus šest. I zato poraz nije opcija.

Izabrane vesti

Kada se ovi rivali sastaju na terenu uvek pršti, a golovi pljušte. Palo ih je čak 20 na poslednja četiri odmeravanja snaga, dakle pet u proseku. Lanusu su pripala prethodna dva duela, po jedan toko 2019. i 2018, dok su plavo-beli bili bolji oba puta u 2017. godini.

Kuriozitet je da će 42-godišnji bivši čuvar mreže Lanusa Murisio Karanta braniti gol Taljeresa, a da će mu verovatno najveća pretnja biti još jedan fudbalski “starac”, Hoze Sand. Nikada nisu bili saigrači pošto su se mimoišli 2009. kada je Karanta stigao u klub, a Pepe krenuo na dvogodišnje putešestvije u Ujedinjene Arapske Emirate.

Trener Lanusa Luis Subeldija ne može da računa jedino na Aleksandra Brnebeija, pa bi šansu od prvog minuta mogao da dobije oporavljeni Lautaro Akosta. On, Tomas Belmonte i Pedro de la Vega mogli bi loptama da nahrane Sanda koji protiv Taljeresa ima odličan procenat uspešnosti. Na tri utakmice dao mu je dva gola. Ako se u Kordobi zakuva kao u dvomeču sa Sao Paulom, mogli bismo opet da gledamo goleadu.

Od 01.30 posle ponoći sastaju se dve ekipe koje su i dalje na nuli, Sentral Kordoba i Defensa, a status blagog favorita dodeljen je izabranicima Ernana Krespa.


tagovi

LanusTaljeres KordobaHose Sand

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara