Lukić protiv Intera (© AFP)
Lukić protiv Intera (© AFP)

Definitivno: Saša Lukić kod Mitrovića za 10.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.01.23. | 15:07

Vezista Torina menja sredinu

Posle pet i po godina u Italiji – plus jedna na pozajmici u španskom Levanteu – otvoriće Saša Lukić novo poglavlje u karijeri. Reprezentativac Srbije će obući dres Fulama i postati saigrač kolegi iz državnog tima, Aleksandru Mitroviću.

Vest prvobitno plasirana sredinom prošle sedmice, tokom vikenda je dobila na intenzitetu, da bi u ponedeljak, malo iza podneva, stigla potvrda kako će se rođeni Šapčanin uskoro oprobati u Premijer ligi.

Izabrane vesti

Da bi ostvario cilj i ugrabio centralnog vezistu Fulam je morao da poboljša uslove koje je nudio Torinu. Prva ponuda u vrednosti od 8.000.000 evra je odbijena, druga – kad se popela na 10.000.000 evra – prihvaćena i onda je preostalo da Lukić odluči da li će u London.

Navodno se premišljao, jer je ipak u Italiji stekao fudbalsko ime i sazreo kao igrač, postao A reprezentativac, te kapiten Torina. Isto tako, trener Ivan Jurić je odbijao da se rastane sa prvotimcem kome veruje i kažu da posle nerešenog ishoda sa Empolijem (2:2) u subotu nije došao na konferenciju za medije (poslao saradnika) zbog toga što je ljut jer ostaje bez bitnog šrafa u ekipi.

Sam Lukić je u ponedeljak prelomio. Rešio je da zatvori mandat u Torinu i počne novi u Fulamu. Do realizacije posla dele ga lekarski pregledi koji su za sutra zakazani u Italiji, gde će doći Englezi. A onda će klub sa Krejven kotidža platiti Torinu 10.000.000 evra na ime obeštećenja, igraču dati ugovor do 2027. i godišnju platu od 2.500.000 evra neto. Dovoljno razloga za selidbu.

U taboru Granata menja ga Ivan Ilić.


tagovi

Saša LukićTorinoZimski prelazni rok 2023Transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara