Dejan Savićević (Star sport)
Dejan Savićević (Star sport)

Dejan Savićević potvrdio raskol sa Brankom Brnovićem: Njemu na obraz…

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.06.21. | 17:29

Nekadašnji saigrači više nisu u dobrim odnosima

Dejan Savićević će posle 20 godina na čelu Fudbalskog saveza Crne Gore prvi put imati protivkandidata. Fudbalski sudija Jovan Kaluđerović sa Cetinja će 30. juna na izbornoj skupštitni FSCG pokušati da smeni najvećeg fudbalera u istoriji Crne Gore.

Poslednjih dana se u fudbalskoj Crnoj Gori lobira i pregovara na sve strane ali Savićević tvrdi da i dalje ima većinsku podršku. Takođe, spekulisalo se da je u redove Savićevićeve opozicije prešao i njegov nekadašnji saigrač i dugogodišnji saradnik Branko Brnović.

Izabrane vesti

Da su odnosi zahladneli, Savićević je nagovestio nedavno kada je na jednom video snimku pocepao sliku na kojoj je u duelu sa Brnovićem. Danas je potvrdio da je došlo do raskola.

“Mislim da je Branko Brnović poslednji čovjek u crnogorskom fudbalu koji bi trebalo da se sastaje sa mojim oponentima, jer svi znaju šta sam ja uradio za njega i koliko sam bio uz njega. Njemu na obraz”, rekao je Savićević.

Obojica su rođeni Podgoričani, bili su saigrači u mladim danima u Budućnosti, a potom i desetak godina u reprezentaciji Jugoslavije.

Iako bez trenerskog iskustva, Brnović je 2007. godine na Savićevićevo insistiranje zaposlen kao pomoćni trener u A reprezentaciji Crne Gore. Godinu dana je pomagao Zoranu Filipoviću, pa tri godine Zlatku Kranjčaru. Posle smene Kranjčara, Savićević je imenovao Brnovića za selektora u trenutku kada je reprezentacija Crne Gore bila na rekordnom 16. mestu FIFA rang liste.

Reprezentacija je u tom trenutku imala četiri pobede, remi i poraz u kvalifikacijama za EURO 2012. ali je sa njim u nastavku kvalifikacija ostvarila tri poraza i remi. U kvalifikacijama za Mundijal 2014. Crnogorci su opet bili daleko od plasmana na završni trunir ali je Savićević zadržao Brnovića na klupi uprkos kritikama da je trebalo da ga smeni. Brnović je dobio šansu i u kvalifikacijama za EURO 2016, a Crna Gora je opet razočarala, završila na četvrtom mestu u grupi i selektor je smenjen.

Od tada je kratko vreme proveo na klupi Budućnosti ali nije imao uspeha.


tagovi

Branko BrnovićDejan Savićević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara