Dejan Stanković (MN Press)
Dejan Stanković (MN Press)

Dejan Stanković i Danijele De Rosi kandidati da naslede Đampaola

Vreme čitanja: 3min | pon. 19.09.22. | 14:53

Stara priča opet aktuelna

Danas, a najkasnije sutra će Sampdorija preseći i odlučiti da li će Marku Đamapolu da uruči otkaz ili će mu možda dati još utakmicu ili dve kredita da sačuva posao.

Ovaj prvi scenario je verovatniji jer Đampaolo deluje kao čovek bez plana i nade da može nešto da promeni. Sampdorija ima najgori start sezone u klupskoj istoriji i samo dva boda iz sedam utakmica. A pauza u klupskom fudbalu zbog reprezentatvnih mečeva je idealan momenat za smenu trenera jer se nasledniku daje više vremena da se upozna sa ekipom i da prodrma igrače.

Izabrane vesti

Ukoliko klub sa Luiđi Ferarisa smeni italijanskog stratega, dvojica su ozbiljnih kandidata da ga naslede: Dejan Stanković i Danijele De Rosi. Vest je potvrdio lokalni listi Sekolo XIX, verovatno najrelevantniji izvor za dešavanja u klubovima iz Đenove.

Nije prvi put da Sampdorija želi Dejana Stankovića i da veruje u njegov trenerski kvalitet. Srpski stručnjak jer bio ozbiljan kandidat i u proleće 2021. kada je postalo jasno da će Klaudio Ranijeri napustiti klub na kraju szeone. Ipak, Stanković je tada bio usred borbe za trofeje u Crvenoj zvezdi i nije se odmaklo daleko u pregovorima.

Pokucala je Sampdorija na njegova vrata i šest meseci kasnije. Tada je tražila naslednika Robertu Daversi. Poznati agent Fali Ramadani je pregovarao u Stankovićevo ime sa tadašnjim gazdom kluba Masimom Fererom. Ipak, istog dana je Ferero uhapšen zbog finansijskih malverzacija koje nisu povezane sa fudbalom.

„Ne razumem se u fudbal, ali znam da je pregovarao da Stanković postane trener Sampdorije. Zato je bio u Milanu“, kazala je tada njegova advokatica Đuzepina Tenga.

Stankovića je tada očekivao i dvomeč sa Glazgov Rendžersima u nokaut fazi Lige Evrope i opet je rešio da ostane na Marakani i završi započetu misiju. Sada klub iz Đenove opet razmišlja o Stankoviću kao spasiocu. Sampdorija je i dalje u vlasništvu porodice Ferero ali klubom upravlja upravni odbor na čelu sa bivšim fudbalerom Markom Lanom. Oni bi uskoro trebalo da donesu konačnu odluku i da uruče otkaz Đampaolu.

Pored Stankovića, kandidat je i Danijele De Rosi ali je on uprkos legendarnom igračkom imenu, ipak mnogo veći rizik jer se trenerskim poslom do sada bavio samo kao asistent Robertu Manćiniju u reprezentaciji Italije i nema toliko iskustva kao Srbin.

U slučaju da Stanković pa De Rosi odbiju ponude, Sampdorija ima „mršave“ alternative u vidu povrataka Klaudija Ranijerija ili Roberta Daverse. Ali to nije doza energije koju u klubu očekuju od novog trenera čiji cilj će biti da šok terapijom razmrda ekipu.

Danas se Stankovićevo ime stidljivo pominje i u grčkim medijima u kontekstu mogućeg dolaska u Olimpijakos. Ali tu se već licitara sa desetak trenerskih imena koja bi mogla da zamene Karlosa Korberana i kao favoriti slove Rafa Benitez i Loran Blan dok su B varijante Esteban Kambijaso, Ćabi Alonso i Mičel.

Stankovića je torinski Tutosport nedavno pominjao i kao mogućeg naslednika Simonea Inzagija u Interu ali aktuelni trener je i dalje siguran na klupi Nerazura bar do novembra, što ste mogli da pročitate OVDE.


tagovi

Dejan StankovićDanijele De Rosi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara