Dejan Stanković (©MN Press)
Dejan Stanković (©MN Press)

Dejan Stanković: Izgubili smo na način koji nije naš! Dobio sam odgovore za narednu sezonu

Vreme čitanja: 3min | sub. 13.06.20. | 14:47

“Znam da vas interesuju pojačanja, ali postoje interne klupske stvari”, poručio mladi stručnjak

Imali su dovoljno vremena da na Marakani prebole loše izdanje I poraz u polufinalu Kupa na stadionu u Humskoj. Nije bilo izjava igrača, javnosti se nisu obraćali najviši rukovodioci kluba uz objašnjenje da je potrebno da se glave ohlade.

Trenera Dejana Stankovića u nedelju očekuje novi prvenstveni meč na gostovanju TSK (16.30, TV Arena), ali žiža javnosti usmerena je ka viđenom na stadionu Partizana. Zvezdašku javnost boli poraz, ali više prikazano koje nikako ne obećava lepšu budućnost. Ili igru I rezultate iz prvog dela mandata Vladana Milojevića.

Izabrane vesti

Svestan je Dejan Stanković da je njegov tim ostao dužan po mnogim pitanjima, ali da javnost ne sme da gleda sve kroz negativnu vizuru.

“Moramo da se okrećemo narednim utakmicama, I da se pripremamo za novu sezonu. Svi smo bili pod analizom, krivo mi je što smo izgubili na način koji nije naš. Pripremili smo meč, ali ništa od toga nismo ispoštovali. Ja tu stavljam tačku, videli smo kako ne treba da se igra jedan derbi. Ne mogu da igram ponovo, izvukli smo pouke. Ovo je bila pozitivna godina, I pre nego što sam ja došao. Treba se okrenuti tome. Svesni smo da nije bilo prijatno, ali garantujem da ćemo izvući iz ovog jači. Zvezda je zaslužila da proslavi titulu. Mnogo je radila, mnogo je uložila”, poručio je Dejan Stanković.

Susret sa TSK- om je samo dotaknut, pitanja su bila usmerena na prošlost I budućnost. Prvo o prelaznom roku.

“Ja znam da vas interesuje mnogo toga, I imena I ko dolazi I ko odlazi. Ja sam sa klubom na istoj talasnoj dužini, što se tiče igrača koji treba da budu stub Crvene zvezde. Iskreno, mnogo razmišljamo o tome, pre svega ko je spreman da iznese pritisak igranja u velikom klubu kao što je Crvena zvezda. Moramo da budemo spremni za ono što nas čeka u avgustu. Znam tačno sve, imam spisak, ali postoje interne stvari. Vi pišete kako mislite da treba. To je normalno. Ja sa klubom imam odličnu saradnju, ali moramo da poštujemo igrače. Kada se stavi tačka na ovu sezonu krećemo na posao”.

I pre meča sa Partizanom, postojala je ocena da su pojedinci u Crvenoj zvezdi zasićeni i siti uspeha, posle svega viđenog u prethodne tri sezone…

“Još jedna stvar za internu upotrebu. Moram da ispoštujem svlačionicu I čekam da se prvenstvo završi. Znam na šta si ovog puta ciljao i dobro ti je pitanje. Znam gde si želeo da te odvede”, obratio se Stanković izveštaču MOZZART Sporta, a potom stigao I da se našali:

“Nisi zadovoljan odgovorom? Ni ja nisam bio porazom u sredu”.

Da li ste na derbiju dobili odgovore za sledeću sezonu?

“Jesam, jesam… Ali to je za internu upotrebu”.

U javnosti se stvorilo mišljenje da je na stadionu Partizana moralo da bude mesta za Milana Pavkova.

“Odgovornost je moja. Kada se izgubi možete uvek da kažete zašto nije igrao ovaj ili onaj. Da sam pobedio, dobio bih pohvale za sve poteze. Ja sam stavio tačku na derbi. Opet ponavljam, znam zašto sam izeo onakav tim na travi”.

Kako je izgledalo veče posle utakmice, da li ste imali sastanak sa upravom kluba, navijačima?

“Ne, otišao sam kući. Pognute glave”.

Mladi stručnjak veruje da će njegovi igrači imati motiva, iako ih sutra očekuje takmičarski nebitan meč:

“Motiv? Kakav motiv ti treba ako igraš za Crvenu zvezdu. Ako ti se to desi, onda si pogrešio put. Ja znam gde smo mi pogrešili. Ali moramo I dalje da igramo. Možda na ova dva meča dobijemo više odgovora nego u prethodnom delu sezone. Motiv ne sme da se dovede u pitanje”.



tagovi

Dejan Stanković

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara