(Reuters)
(Reuters)

Dejan Stanković u 93. minutu ostao bez pobede u Firenci

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.10.23. | 23:11

Ferencvaroš bio nadomak iznenađenja

Imao je Dejan Stanković sa Crvenom zvezdom bitne pobede u Ligi Evrope nad Bragom, Ludogorecom, Gentom... A večeras je na klupi Ferencvaroša bio nadomak verovatno najveće evropsku pobede u trenerskoj karijeri. Shodno renomeu protivnika, odnosu snaga, momentu, pripremi utakmice...

Stankovićev Ferencvaroš je do 93. minjuta vodio u gostima protiv Fiorentine ali jeb u 93, minutu oprimio gol i morao da se zadovolji remijem – 2:2. Ipak, sa četiri boda iz dva meča deli prvo mesto sa Genkom i protiv pomenutog rivala će u naredne dve utakmice direktno odlučivati o plasmanu u nokaut fazu.

Izabrane vesti

Iako je fudbalski i trenerski ponikao u Srbiji, Stanković je italijanski đak u svakom smislu i očigledno je sjajno skautirao ekipu Vinćenca Italijana i pripremio meč u Firenci.

Uprkos gostovanju Napoliju za nekoliko dana, Viola je izvela najjači mogući tim nadajući se da će brzo završiti posao i možda u drugom poluvremenu odmoriti neke nosioce igre. Ipak, Stankovićevi planovi su bili drugačiji.

Fradi je odigrao savršeno prvo poluvreme, bio sjajno organizovan u odbrani i stvarao bolje šanse. Nakon što su Kajode i Ranijeri spasili Violu kod prve dve šanse gostiju, treća je bila sreća za Fradi. Varga je u 25. minutu krunisao lepu akciju i asistenciju Ben Romdanea za vođstvo. Stankovićčevi momci su na poluvreme otišli sa zasluženim vođstvom.

A onda ga duplirali na početku drugog dela igre pošto je Siseov udarac glavom od prečke završio u mreži. Nastavio je Fradi i posle 2:0 da igra bolje, imao šanse i za treći... Fiorentina se probudila tek u poslednjih pola sata igre. Barak je udarcem glavom posle Parisijevog slobodnjaka udahnuo život domaćem timu.

Kako je meč odmicao, Viola je gospodarila terenom, a Mađari se povlačili. U finišu je to bila prava opsada gola i Ferencvaroš nije izdržao. VAR je poništio gol Nika Gonzalesa ali je Ikone izbegao ofsajd kod Gonazelsove asistencije u trećem minutu nadoknade i spasao domaće poraza.

Mogao je Gonzales na kraju čak i da donese pobedu Fiorentini ali je u poslednjim momentima meča njegov akrobatski pokušaj zaustavila prečka.

GRUPA F

Čukarički - Genk 0:2 (0:2)

/Hejnen 10, Pejntsil 21/

Fjorentina - Ferencvaroš 2:2 (0:1)

/Barak 66, Ikone 90+3 - Varga 25, Sise 51/




tagovi

Dejan StankovićFerencvaroš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara