©Reuters
©Reuters

Dejan Stanković: Verujem u prolaz, hoću punu Marakanu

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.03.22. | 23:58

"Rekao sam momcima na sastanku da sam preponosan na njih", poručio trener crveno-belih

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Glazgova)

Nije imao namršteno lice Dejan Stanković posle poraza i kratkog sastanaka sa igračima na Ajbroks Parku. Prosto, kao da je spoznao da jednom mora da dođe ovakva utakmica.

Izabrane vesti

Ipak, čini se da trener crveno-belih veruje u čudo na Marakani, odnosno da će se točak fudbalske sudbine okrenuti u Ljutice Bogdana za sedam dana.

"Slažem se sa vama da je mečč bio izjednačen. Bila je vrlo dinamična i jaka utakmica. Možda smo zaslužili da izgubimo, ali ne ovakvim rezultatom. Bili smo fenomenalni, zaslužili smo makar jedan gol. Borili smo se hrabro pred krcatim stadionom Centimetri su odlučiivali kod ofsajda, prečka Kange, Saletov penal… Nekada dobijaš u fudbalu, nekada gubiš… Neću da umanjim pobedu Rendžersa pričom da nam je nedostajalo sreće. Ovo veče će nam se negde vratiti negde, u to budite sigurni", poručio je trener crveno-belih.

I odmah otkrio detalj iz svlačionice.

"Imali smo sastanak posle meča, rekao sam im da sam preponosan na njih. Ovo je samo igra, postoje stvari kao što su zajedništvo. Boli nas ovo, boli nas način, jer smo zaslužili jedan ili dva gola i da na tajnačin otvorimo vrata istorije. Stizali smo do šansi iz akcije koje smo pravili, a primili smo tri gola iz prekida. Videli ste da sam se smejao, jer nismo naplatili našu sreću i hrabrost. Bili smo dobri i jaki, žao mi je što nismo postigli bar gol".

Bitka je izgubljena, ali ne želi Dejan Stanković da potpiše kapitulaciju.

"Dokle god možemo moramo da se nadamo. Želim pun stadion kod nas. Nikada to nisam radio, ali sad pozivam sve da dođu. Igramo kod kuće, rani gol, mala konfuzija kod njih. Svašta može da se desi. Verujem u svoj tim i svoj klub".

O partiji Kataija.

"Žao mi je zbog penala i Saleta… Znam koliko on poštuje ovaj tim, koliko tim poštuje njega. Kada je izašao rekao sam mu da je trebalo da izvede slobodnjak,pa da Ben bude sledeći".

Crvenoj zvezdi je najviše nedostajao defanzivni prekid.

"Znali smo da imaju dobrog izvođača, nedostajalo nam je hrabrosti da napadnemo tu loptu. Morali smo da budemo jači pre skakanja. Ako nekada ne možeš da braniš tako dobre skakače, onda moraš da ideš u njih".

Na kraju je progovorio o penalu za Rendžers i VAR odluci.

"Nisam dobro video. Učinilo mi se da je neko igrao rukom. Ali onda su mi oni objasnili da se to zove „soft kontakt“. Moj aplauz ka njima je bio ironičan. Isekao nam je taj penal, pošto smo dobro ušli u meč. Ali smo nastavili da se borimo", zaključio je Stanković.


tagovi

Dejan Stanković

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara