(©Starsport)
(©Starsport)

Dejo: Uz mir na SP, kad god se išlo s euforijom, završilo se „na vrh glave“

Vreme čitanja: 3min | sre. 18.05.22. | 15:18

"Tragedija je kad se optužuju Zvezda i Partizan i što niko pored njih ne može do titule", kaže Genije

U moru nekadašnjih velikih igrača jugoslovenskog fudbala, na promociji knjige o Draganu Stojkoviću Piksiju posebno mesto je zauzeo Dejan Savićević, jedan od njegovih najboljih prijatelja, saigrač iz igračkih dana...

Savićević nije tako čest gost u Beogradu poslednjih godina, ali poziv da prisustvuje promociji knjige nije mogao da odbije.

Izabrane vesti

Osećam se lepo što sam ovde, ovo je sportska priča. Ljudi koji vole fudbal, poznaju fudbal došli su da odaju priznanje Piksiju za sve što je uradio tokom igračke karijere i za ovo sad u ulozi selektora. U ovakvom ambijentu svako mora da se lepo oseća i drago mi je što sam bio na promociji knjige“, rekao je Savićević novinarima posle promocije.

Sve što je nekad bilo stalo je u knjigu, a osvrnuo se Dejan na vreme današnje, na ono što je Stojković uradio do sada kao selektor reprezentacije Srbije i ono što sledi – Mundijal u Kataru.

Piksi je napravio veliki uspeh direktnim plasmanom na Svetsko prvenstvo i sad ima mirni period da sve posloži. A, vi mediji - bez euforije! Jer, kad god se išlo sa euforijiom, bilo je „na vrh glave“. I treba da se nadate, očekujete, ali da pravite atmosferu kako Srbija ide kao favorit - to ne. Srbija bi trebalo da prođe grupu, a onda od utakmice do utakmice“.

Zna Savićević dobro kvalitete selekcije Srbije.

„Imate dobru reprezentaciju i treba da su velika očekivanja od nje, ali samo sa nogama na zemlji, da se ne leti. Ističu se špicevi Mitrović i Vlahović, pa vezisti Sergej i Tadić... Samo treba strpljenja i bez euforije“.

Nije želeo Dejo da upoređuje igrače iz njegove generacije sa današnjim.

„Druga su vremena. Tadić je Tadić, a Piksi je Piksi. Svaka generacija ima svoje posebnosti, ima svoje idole, glupo je to upoređivati. Sergej i Tadić su igrači kao što smo bili Piksi i ja, zato mi se oni više sviđaju od odbrambenih fudbalera ili golgetera. Od njih se ionako očekuje najviše“.

Dva nekadašnja Dejova kluba su nadomak novih titula. Najpre Crvena zvezda...

Zvezda je dominantna u srpskom fudbalu poslednjih godina, a vidim da ima dosta žalbi sa druge strane brda. To je po mom skromnom mišljenju tragedija, da Partizan optužuje kada je Zvezda prva i obrnuto. A, da ostali klubovi ne mogu ni da privire da budu prvaci. Šalio sam se jednom da u Srbiji ni Bajern ne bi mogao da bude prvi pored Zvezde i Partizana. Napravili su crveno-beli velike uspehe i u Evropi, nadam se da će zadržati tim. Liga šampiona? Zavisi od žreba, nadam se da će uspeti“.

Dok je Zvezda dominantna u srpskom fudbalu, Milan je nadomak prve titule posle 11 godina.

„Mislim da su je osvojili! Totalno je ludilo kako su odigrali sezonu i nadam se da neće propustiti priliku da donesu trofej u Milan“.

Imao je legendarni Genije šta da kaže i o predstojećem finalu Lige šampiona.

Ako je neko imao sreće, onda je to Real. Mislim da je Liverpul mnogo jača ekipa, pogotovo u odbrani. Madriđani su u tom delu drugorazredna ekipa, videlo se to protiv Čelsija, PSŽ-a i ostalih. Da nije bilo Benzeme i sudija, Real bi davno ispao“.

Piksi je pomenuo da Deja smatra za šestu zvezdinu zvezdu...

Mislim da smo završili za danas“, uzvratio je Savićević na tu temu.


tagovi

Dejan Savićevićfudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara