Bekam (© Reuters)
Bekam (© Reuters)

Dejvid Bekam ugovorio jedan od najvećih poslova u fudbalu, dobija 177.000.000 evra

Vreme čitanja: 1min | ned. 24.10.21. | 13:49

As Mančestera će biti promotivno lice Mundijala u Kataru

Dogovorio je Dejvid Bekam jedan od najvećih poslova u istoriji fudbala. Iako je odavno završio karijeru, na pragu je potpisivanja ugovora koji će mu omoguićiti zaradu u rangu najplaćenijih igrača današnjice.

Bivši as Mančester junajteda biće promotivno lice Mundijala u Kataru 2022, a za tu ulogu dobiće 150.000.000 funti na period od deset godina. Ili, 15.000.000 funti svage godine. U „prevodu“ na nama bliskiju vlautu, to je suma od 17.720.000 evra po godini. Primera radi, toliko otprilike zarađuju Pol Pogba u Mančester junajtedu ili Engolo Kante u Čelsiju, a manje primaju Timo Verner, Pjer Emerik Obamejan, Edinson Kavani...

Izabrane vesti

Bekam je tokom godine nekoliko puta boravo u Dohi, gde je sve dogovorio sa državnim vlastima Katara i narednog meseca se očekuje ozvaničenje saradnje.

Dejvid je oduvek govorio o snazi fudbala koja bi mogla da donese dosta dobrog na različitim nivoima. Kako ulazimo u završnu godinu pripreme za Prvenstvo sveta, Bekam će se pridružiti širokoj zajednici koja će promovisati turnir u Kataru i nada se sjajnom takmičenju“, rekao je portparol nekadašnjeg reprezentativca Engleske.

Odluka Dejvida Bekama izazvala je oštre reakcije na Ostrvu. Jednu mu čak zameraju da koristi saradnju sa Arapima za, navodno, pranje novca, dok su ga drugi optužili da promoviše državu u kojoj su ugrožena ljudska prava. Posebno što je od 2005. ambasador Dobre volje UNICEF-a.


tagovi

Dejvid BekamKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara