Dejvid Mojes (©Reuters)
Dejvid Mojes (©Reuters)

Dejvid Mojes drugi put pred otkazom u poslednjih mesec dana

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.02.23. | 17:34

Trener Vest Hema dobio ultimatum, Rafa Benitez čeka ishod subotnjeg meča sa Notingem Forestom

Pod ogromnim pritiskom uprave Vest Hema našao se Dejvid Mojes. Ponovo! Engleski mediji pišu da će engleski stručnjak biti smenjen ukoliko narednog vikenda ne ostvari pobedu protiv Notingem Foresta.

Dobio je Mojes letos finansijsku podršku uprave. I to značajnu. Podržali su ga iz Vest Hema, uložili ove sezone blizu 200.000.000 evra kako bi ekipa napravila iskorak ka Evropi za koji prošle godine nije imala snage, ali je umesto toga napravila desetine unazad i našla se na ivici provalije. A kada je tako, prvi na udaru bude trener. Samo što se Mojes već susretao sa pritiskom. Pre okruglo mesec dana, kada je ekipa vezala sedam mečeva bez trijumfa u Premijer ligi, škotski stručnjak bio je pred otkazom. Ipak, u direktnom okršaju dva davljenika, savladao je Everton golovima Džeroda Bouvena i sačuvao posao.

Izabrane vesti

Ispostaviće se na kratko. U naredne tri prvenstvene utakmice Vest Hem je osvojio svega dva boda i našao se u zoni ispadanja. Situacija nije alarmanta, ali bi mogla da bude ukoliko londonski tim u subotu ne dobije Notingem Forest, još jedan od kandidata za ispadanje. I zato je, piše ugledni Tajms, uprava pred Mojesa ponovo postavila ultimatum – pobedi ili se pakuj.

Ukoliko do rastanka dođe, Mojesa bi na klupi mogao da nasledi Rafa Benitez. Doduše, postoji i mali problem pošto Vest Hem vidi Beniteza kao kratkotrajno rešenje do kraja sezone, dok bi Španac dugoročni ugovor, na tri i po godine.

Benitez je bez posla od januara prošle godine kada ga je otpustio Everton. Od premijerligaških klubova vodio je još Njukasl i Liverpul.

Vest Hem je posle poraza od Totenhema u nedelju pao na 18. poziciju i ima 20 bodova, jedan manje od Bornmuta i Evertona, prvih timova iznad crte.


tagovi

Dejvid MojesRafa BenitezVest Hem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara