Deklan Rajs (Reuters)
Deklan Rajs (Reuters)

Deklan Rajs - Arsenalov letnji bingo i mala osveta Čelsiju

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.01.23. | 01:15

Reprezentativac Engleske i nekadašnji đak gradskog rivala Čelsija apsolutni prioritet Tobdžija za predstojeće leto, a i Arsenal je Rajsova prva želja

Bilo je od dolaska na Emirejts uspona i padova, ali pročistio je poslednjih godina Mikel Arteta Arsenalov igrački kadar i od Arsenala napravio tim koji pobeđuje u premijerligaškim derbijima i što je još važnije gospodari vrhom tabele i bori se za titulu. A u takvom Arsenalu malo ko ne bi voleo da zaigra. Uprava je rešila da na leto španskog stručnjaka nagradi (bar) jednim kapitalcem, a bingo kluba sa Emirejtsa trebalo bi da bude Deklan Rajs. Guardian tvrdi da su ga Tobdžije upisale kao apsolutni prioritet za naredni prelazni rok, kao i da je Arsenal prva želja defanzivnog veziste Vest Hema.

Da zagrebemo u bližu prošlost, nije su u poslednje dve godine desio prelazni rok u kojem se nije brujalo o rešenosti Čelsija da vrati svog nekadašnjeg đaka na Stamford Bridž. Momak kojem su Plavci kada mu je bilo 14 godina dozvolili da napusti njihovu fudbalsku akademiju, danas slovi za jednog od kvalitetnijih zadnjih veznih u ligama petice. I bez obzira na činjenicu da se Čelsi preorijentisao na neke druge ljude, da su mu mete Enco Fernandes i Moizes Kaisedo, te da posle dužeg vremena ne razmišlja o Rajsu, upravo bi reprezentivac Engleske mogao da bude Arsenalova mala osveta za nedavnu Čelsijevu krađu Mihajla Mudrika.

Izabrane vesti

Sada dolazimo do finansijskog aspekta, a Guardian tvrdi da bi Rajs mogao da nadmaši i Sitijevih 117.000.000 evra za Džeka Griliša, te postane najskuplje plaćeni Englez u istoriji fudbala. E sad, koliko je to realno. Vest Hem, klub koji se ove sezone bori za opstanak, svestan je da više nema argumenata kojima bi mogao da zadrži Rajsa. Na leto će 24-godišnjak ući u poslednju godinu ugovora sa klauzulom o mogućem produžetku na još 12 meseci. I zato će Vest Hem verovatno morati da se zadovolji sa sumom manjom od 100.000.000 evra - procenjuje se 90.000.000 i kusur.

Posle dugo, dugo vremena, Arsenal izgleda kao klub koji je uhvatio pravi kurs, kako na terenu, tako i na fudbalskoj pijaci. U Artetine izbore pojačanja prestalo je da se sumnja, a ovu zimu klub iz severnog Londona iskoristio je da potpiše proverenog premijerligaškog igrača Leandra Trosara za 24.500.000 + 7.000.000 evra, a uskoro bi trebalo da ozvaniči i transfer poljskog štopera Jakuba Kiviora od 25.000.000 evra.


tagovi

Deklan RajsArsenalZimski prelazni rok 2023Vest Hem

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara