Deklan Rajs (©Reuters)
Deklan Rajs (©Reuters)

Deklan Rajs na prekretnici karijere: Srce kaže “Čelsi”, razum još nije prelomio

Vreme čitanja: 3min | čet. 17.09.20. | 14:04

U Čelsiju i najbližem okruženju mladog veziste veruju da će biti realizovan povratak na Stamford Bridž

Još samo dve i po sedmice ostale su do kraja prelaznog roka, a ako je verovati najnovijim izveštajima sa Ostrva, u samoj završnici letnje pijace imaćemo pravi spektakl u najavi i sve će oči biti uprte u Deklana Rajsa!

Reprezentativac Engleske i vezista Vest Hema nalazi se na raskrsnici karijere i pred njim su samo dva puta – da izabere povratak u klub u kojem je ponikao, ili da ostane Čekićar još jednu godinu. Velika se prašina digla na Ostrvu zbog Rajsa, jer ovih dana intenzivno razmišlja o tome da li da podnese zvanični zahtev da bude prodat Čelsiju ili je i dalje prerano za tako nešto. U Čelsiju, a pogotovo bliskom okruženju mladog veziste uvereni su da će izbor pasti na Plavce sa Stamford Bridža, odnosno da ćemo do 5. oktobra i zatvaranja kapija transfer pijace videti još jedan multimilionski transfer!

Izabrane vesti

Ključni čovek ovog posla je Frenk Lampard. Kao neko ko je jasno presekao neke stare navike u klubu i počeo da pruža značajan prostor momcima iz akademije, tako je i Rajsu praktično obezbeđeno mesto u startnoj postavi. Ako bi Rajs došao, to bi izvesno moglo da znači i da će Čelsi prodati Ngola Kantea kako bi finansirao još jedan posao astronomskih proporcija. Vest Hem za Rajsa traži bar 80.000.000 evra, a baš je Čelsi istu etiketu nakačio na Kantea. Jedan od najboljih igrača na svojoj poziciji ne uklapa se u taktičke zamisli Frenka Lamparda, koji u Rajsu vidi ogroman potencijal za budućnost i, osim toga, činjenicu da je u pitanju još jedan domaći fudbaler, koji je pritom ponikao u Čelsiju.

Rajs je Čelsi napustio još kao dečak od 14 godina, pošto je tada procenjeno da u njemu nema kvaliteta za fudbal najvišeg dometa i upravo zato se on dvoumi da li da se vrati u klub koji ga je upoznao sa fudbalskim čarima ili ne. Podsetimo, šuškalo se proteklih meseci da su na transferu radili Didije Drogba, ali i Tami Abraham, Rajsov najbolji prijatelj Mejson Maunt, pa i još neki Čelsijevi prvotimci pošto su svi zajedno letovali na jednom poznatom grčkom ostrvu kada se sezona završila.

Vest Hem je izuzetno čvrstog stava da će Rajsa prodati ili za ogroman novac, ili ga neće dati uopšte, što je zapravo negde i najveća želja Dejvida Mojesa. Problem je u tome što se Rajs nećka i prema prvim najavama, sve je više pokazatelja da će ovog leta završiti na drugom kraju Londona. Rajs bi mogao da bude veliko pojačanje ne samo u veznom redu, već i u štoperskoj liniji, gde ga neki ostrvski mediji čak vide kao partnera Tijagu Silvi.

S ovim, kao i transferom Eduarda Mendija iz Rena - čeka se realizacija transfer, Čelsi im odobrio pozajmicu Fikaja Tomorija - Čelsi bi završio jedan od najluđih izlazaka na tržište, gde će ukupan račun biti preko 300.000.000 evra! I to u vreme pandemije virusa korona...



tagovi

Deklan RajsLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara