Lionel Mesi (©Reuters)
Lionel Mesi (©Reuters)

Delovalo je nezamislivo: Barsa drži titulu u svojim rukama

Vreme čitanja: 3min | pon. 05.04.21. | 09:51

Kolo sreće se okreće...

Jesenas je delovalo nezamislivo. Zidine stadiona Kamp Nou još su podrhtavale od svih mina koje je Đozep Marija Bartomeu nehotice postavljao sa svakim napravljenim korakom. Barselona je gubila od Hetafea, madridskog Reala, Atletika, Kadiza... Zaostatak za Atletikom dvocifren. Sezona – izgubljena.

Činilo se. Međutim, istorija fudbala nas uči da su samo retki timovi uspevali da u petoj brzini gaze od prvog do poslednjeg kola. Možda onaj Bajern Jupa Hejnkesa. I ovaj sada Bajern Hansija Flika. Atletiko Dijega Simeonea nije oduševljavao potezom ni kada je uzeo onu jedinu titulu, ali trebalo je šumu prokrčiti ne bi li im stvorio šansu. Ovaj sada Atletiko lakše je davao golove, lakše i primao. I negde posle Nove godine ostao je bez daha.

Izabrane vesti

Na drugoj strani, Bartomeu je otišao i fudbal je opet isterao politiku iz kluba. Bar na nekoliko meseci. Lionel Mesi se ozario. A sa takvim Mesijem Blaugrana melje. I posle sinoćnjeg poraza od Atletika sama drži sudbinu u svojim rukama.

Pobedi li večeras Valjadolid, Barselona će se Jorgandžijama primaći na samo bod zaostatka. A pride čeka Atletiko kod kuće 8. maja i ako dobije sve utakmice do kraja sezone, pehar će biti njen. S tim da neće to biti lako, jer posle Valjadolida, koji ne bi smeo da predstavlja problem, sledi joj derbi sa Realom nasred madridskog stadiona “Santjago Bernabeu“.

(1,13) Barselona (9,50) Valjadolid (16,0)

Ali ako je Barsi teško – Realu je još teže. Kraljevskom klubu El Klasiko dolazi između dva okršaja sa Liverpulom u četvrtfinalu Lige šampiona. Teško da je moglo gore.

Barsa će dakle imati šest dana da odmori, a već ima i raspucanog Lionela Mesija. Na 12 ligaških utakmica u 2021. godini – protiv Elčea nije igrao zbog suspenzije – već 16 golova. Pride i sedam asistencija. U prošlom kolu Blaugrana je otresla Real Sosijedad sa 6:1. Devet uzastopnih pobeda. Već 18 kola bez poraza. Valjadolid zaista nema čemu da se nada.

Ronald Kuman ima. Došao je kao vatrogasac sa zadatkom da podmladi ekipu, silne kritike trpeo nakon što je klub oterao pre svih Luisa Suareza, pa u manjoj meri i Ivana Rakitića i Artura Vidala. A na kraju bi mogao da sve to uradi uz osvojenu titulu. Naredne nedelje biće ključne, jer između derbi utakmica sa Realom i Atletikom Mesija i drugove očekuju i dva izazova sudara sa Viljarealom i Valensijom.

Atletiko pak putuje u Bilbao, u Madridu čeka Real Sosijedad, ali je bar sa grbače skinuo i Sevilju i Real. Međutim, naredne nedelje ide na noge Betisu i to bez suspendovanih Luisa Suareza, Markosa Ljorentea i Žofrija Kondogbije.

Real ima najlakši raspored na papiru, Barsu u subotu kao domaćin, kasnije i Sevilju kod kuće, gostovanje na San Mamesu. Ali ima i taj Liverpul i ko zna da li još nešto posle toga.

Sve to nema nikakve veze sa Valjadolidom. Oni su već izgubili?

PRIMERA – 29. KOLO

Petak

Levante - Ueska 0:2 (0:1)

/Rafa Mir 15, 54/

Subota

Granada – Viljareal 0:3 (0:2)

/Moreno 9 pen, 18, 59 pen/

Real Madrid – Eibar 2:0 (1:0)

/Asensio 41, Benzema 73/

Osasuna – Hetafe 0:0

Nedelja

Alaves - Selta 1:3 (0:3)

/Ležun 86 - Nolito 8, Aspas 14, Mina 20/

Elče - Betis 1:1 (1:1)

/Mila 36 - Iglesijas 14/

Kadiz – Valensija 2:1 (1:1)

/Kala 14, Markus Mauro 88 – Gameiro 19/

Sevilja - Atletiko Madrid 1:0 (0:0)

/Akunja 70/

Ponedeljak

21.00: (1,13) Barselona (9,50) Valjadolid (16,0)



Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara