Deluje da se vraća na nekadašnji nivo: Edmund Ado odigrao kao Tomas Parti

Vreme čitanja: 1min | pet. 24.03.23. | 17:06

U pobedi Gane nad Angolom samo je Mohamed Kudus imao značajno veći indeks od veziste Spartaka

Početak u Mozzart Bet Superligi je bio spor. Nije se reprezentativac Gane Edmund Ado posebo isticao u redovima subotičkog Spartaka. Bilo je vidljivo da je iza njega gotovo jednogodišnja pauza i da će mu biti potrebno vreme da dostigne nivo iz Šerifa, kada je bio predvodnik veznog reda moldavskog prvaka u Ligi šampiona.

Međutim, i pored svega navedenog Edmund Ado je dobio poziv selektora Gane za martovski ciklus. Zajedno sa vezistom Arsenala Tomasom Partijem činio je tandem zadnjih veznih Crnih Zvezda.

Izabrane vesti

I blago rečeno opravdao očekivanja. Pokazao je Edmund Ado da je Spartak iz Subotice napravio odličan potez odlukom da ga dovede. Za 73 minuta u trijumfu nad Angolom Edmund Ado je imao elitni indeks na fudbalskoj platformi Instat – 271.

Imao je Edmund Ado 88 posto uspešnih dodavanja, i što je za poziciju zadnjeg veznog još bitnije – osam startova (88 uspešnosti). Učestvovao je 32 napada selekcije Gane, pre nego što je zamenjen usled potrebe selektora jedne od najboljih afričkih selekcija Krisa Hjutona da ga zameni.

Ado je odigrao meč gotovo na nivou Tomasa Partija koji je imao indeks 278.

Značajno veći indeks protiv Angole imao je samo superstar Ajaksa Mohamed Kudus (285).

 


tagovi

Edmund Ado

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara