Usman Dembele (©Reuters)
Usman Dembele (©Reuters)

Dembele: Barsa mi nije ponudila novi ugovor

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.04.21. | 12:57

„Ali, srećan sam na Nou Kampu“, kaže Francuz

Izgleda da imamo naznake ko bi mogao da bude jedna od „žrtvi“ u Barseloni u letnjem prelaznom roku.

Katalonci su u finansijskoj dubiozi i potrebno im je da prodaju nekoliko igrača da bi mogli da dovedu dva-tri vredna pojačanja. Spekulisalo se da bi Usman Dembele mogao da se nađe na transfer-listi, a takve prognoze će se samo pojačati posle njegovih izjava za Mundo deportivo.

Izabrane vesti

Brzonogi Francuz, kojem su povrede značajno smanjile doprinos rezultatima Barselone, rekao je da mu niko iz kluba nije ponudio novi ugovor, iako mu važeći ističe u junu 2022. godine. A to znači da bi klub morao da ga proda ovog leta.

Imam ugovor na još godinu dana. A razgovora oko produžetka saradnje nije bilo, niko iz Uprave me nije zvao. Ja sam srećan u Barseloni, dobro se osećam. Ne poznajem novog predsednika tako dobro, ali je on jako blizak sa igračima. Videćemo šta će biti“, rekao je Dembele.

Francuski fudbaler je morao malo da promeni navike na terenu od dolaska Ronalda Kumana, sada ima obaveze u obe faze igre.

Tačno je da sada mnogo više učestvujem u odbrambenim zadacima. Lengle me stalno 'čačka' da bih morao malo više da udaram u defanzivi. Dobro se osećam otkako sam se vratio na teren posle povrede“.

Mnogo se pričalo prethodnih godina o nesportskom životu francuskog fudbalera, zbog čega je često kritikovan u medijima.

Ljudi pričaju napamet, a ne znaju šta je istina. Moj život van terena je sasvim u redu, nisam se zbog njega povređivao u prethodnom periodu. Ja sam takav da ne sve odgovaram osmehom, čak i kada se povredim. Sve je to život. Postoje izazovi u životu koje morate da pobedite“.

Uvek kada igrači Barselone daju intervjue jedno od pitanja je odnos sa Mesijem. Ni Dembelea to nije moglo da mimoiđe.

Mesi nam svima mnogo pomaže. Nikada nas ne pritiska, naprotiv. Mene savetuje da samo nađem prazan prostor na mečevima i da će mi lopta od njega uvek doći“, rekao je Dembele.

Tako je ove sezone, a šta će biti naredne...


tagovi

BarselonaUsman DembelePrimera

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara