Usman Dembele (©AFP)
Usman Dembele (©AFP)

Dembeleova usluga Barsi: Hoće u PSŽ, ali neće da aktivira klauzulu

Vreme čitanja: 2min | pon. 31.07.23. | 16:57

Francuz želi da dva kluba pregovaraju o visini obeštećenja kako bi Katalonci zaradili više novca

Kilijan Ebampe bio je centralna figura prelaznog roka u prethodnih mesec dana , ali ga je u poslednjim danima jula sa pozornice "skinuo" sunarodnim Usman Dembele. I kako stvari stoje mogao bi na njoj da ostane duži vremenski period, jer iako njegovoj otkupnoj klauzuli u vrednosti od 50.000.000 evra rok ističe večeras u ponoć, sva je prilika da će pregovori između Pari Sen Žermena i Barselone ući u avgust.

Minuti prolaze, Parižanima ponestaje vremena. Još svega sedam sati će francuski šampion moći da dobije brzonogo krilo po bagatelnoj ceni. Ukoliko do tada ne pronađe rešenje, moraće da zavuče ruku duboko u džep, jer će se cena otkupne klauzule duplirati – sa 50.000.000 na 100.000.000 evra.

Izabrane vesti

Parižani su spremni da posao završe do kraja dana, ali je problem to što Dembele nije. Popularni Moskito (Komarac) želi na Park prinčeva, ali ne želi da to učini na uštrb Barselone. Jer podsetimo, ukoliko se njegova klauzula bude aktivirala do kraja dana, Barseloni će pripasti tek polovina od ukupne sume - dakle 25.000.000 evra – dok bi ostatak pripao igraču i njegovim agentima, kako je dogovoreno tokom posledjnih pregovora o produžetku ugovora prošle godine.

Prošlog leta Barselona je bila saterana u ćošak, Dembele joj se "izmigoljio" iz ruku, bio je dve nedelje praktično slobodan igrač, nije mogla da postavlja bogzna kakve uslove, pa je morala da pristane na gorepomenutu soluciju. Međutim, iako je zajedno sa svojim agentima ispregovarao takve pogodnosti za sebe, pride i dogovorio petogodišnji ugovor sa Pari Sen Žermenom, 26-goidišnji fudbaler ne želi da na taj način napusti klub u kojem je proveo prethodnih šest sezona i prema navodima Marke neće pristati na aktivaciju klauzule.

U prilog tome da nije blizu odlaska iz kluba govori i informacija da će Francuz otputovati sa ekipom u Las Vegas na završni deo Barsine američke turneje.

Kako dalje navodi madridski list, Dembele je o takvoj svojoj odluci još pre oko mesec dana obavestio sportski sektor Barselone na čelu sa Mateuom Alemanijem i Đordijem Krojfom. Umesto toga, Francuz je od čelnika sa Nou Kampa zatražio da pregovaraju sa Pari Sen Žermenom i pokušaju da pronađu najbolje rešenje za sve strane. Razume se, za Parižane bi najbolje bilo da su ga otkupili za pomenutih 50.000.000 evra, ali će oni ovog leta izgleda sve morati na teži način. Prvo sa Embapeom, sada i sa Dembeleom...


tagovi

Usman DembeleTransferiLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara