Demiral je Juventusov za 18.000.000! Alanji upala kašika u med, Sasuolo se opario kao posrednik

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.07.19. | 20:23

Stara dama dobacila do 40.000.000 evra u ovom prelaznom roku

Andrea Barzalji je otišao u penziju, Đorđo Kjelini i Leo Bonuči neće postati mlađi. Juventus je pažljivo birao štopera za budućnost i izabrao Meriha Demirala. Torinska Stara dama danas je i zvanično objavila da je Demiral novo pojačanje Juventusa, koji je na ime obeštećenja Sasuolu platio 18.000.000 evra i sa 21-godišnjim centralnim bekom, “turskim Vidićem” kako ga nazivaju, potpisao ugovor do 2024.

Sasuolu doduše ide samo manji deo od obeštećenja, jer će se ponajviše opariti Alanja. Međutim, ni Neroverdi nemaju pravo da kukaju s obzirom da su u slučaju Demirala i glumili “protočni bojler” ka Juventusu. Stara dama je naime još prošlog leta ugovorila dolazak Demirala u Sasuolo, tek da vidi kako će se ovaj snaći u Seriji A. Sasuolo je platio jednogodišnju pozajmicu od 3.500.000 evra, a ovog leta dodao još 7.000.000 evra - neki doduše pišu i o 9.250.000 - da bi otkupio njegov ugovor. Sve na mig iz Juventusa, koji je u stvari sve odavno utanačio.

Izabrane vesti

A koliko Juve veruje u Demirala najbolje govori to što je ovog leta već doveo Adrijena Rabioa, Arona Remzija, vratio Đanluiđija Bufona i novac izdvojio samo za Luku Pelegrinija koga je Romi platio 22.000.000 evra.

Juve dakle ne voli da se razbacuje parama. Kupuje samo kad je siguran da zna šta radi.

Demiral se uklapa u profil igrača neophodnih za rekonstrukciju Juventusove poslednje linije. Pre njega je kupljen mladi Argentinac Romero iz Đenove, a očekuje se i potpis još mlađeg Starhinje Pavlovića iz partizana. Barzalji je otišao u penziju, Kjelini uskoro puni 35 godina, Kaseres se vraća sa pozajmice u Lacio, a Leo Bonući deluje kao igrač čiji najbolji dani su prošli. Tu je još Rugani u kojeg Alegri nije imao preveliko poverenje, ali bi mogao da postane prva opcija kod Mauricija Sarija koji ga je lansirao u Empoliju. Ipak, očekuje se da Juventus dovede još jedno zvučno štopersko ime, jer bi Demiral, Romero i Pavlović mogli da odu negde na pozajmice da se kale. Oni su investicija za budućnost…

(FOTO: Juventus)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara