(©AFP)
(©AFP)

Depaj potpisuje za 25.000.000! Kuman neće Alkantaru zbog svog miljenika

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.09.20. | 10:30

Izgleda da je sve dogovoreno oko transfera napadača Liona

Ostanak Lea Mesija ipak neće uticati na neke ranije planove Barselone i novog trenera Ronalda Kumana oko pojačanja.

Katalonski klub će ispuniti Holanđaninu dve želje u vidu Memfisa Depaja i Žoržinja Vajnalduma. Kuman je obojicu zvao nakon dolaska u Barselonu, uspostavljeni su kontakti sa njihovim agentima, igrači su dali zeleno svetlo za transfere, a sada se prešlo na razgovore sa njihovim klubovima.

Izabrane vesti

Post Junajted javlja da je Barsa već postigla sporazum sa Lionom oko Depajovog transfera. Katalonci će paltiti 25.000.000 evra za transfer Kumanovog miljenika iz reprezentacije Holandije. Istina, Barsa je i pre Kumanovog dolaska stavila Depajovo ime na listu želja i dolazak bivšeg holandskog selektora je samo ubrzao stavri. Kataloncima u prilog ide i što je Depaj jeftin. On svakako vredi više od pomenutih 25.000.000 evra, ali je ušao u poslednju godinu ugovora i pred Lion je stavljena ponuda ‘uzmi ili ostavi’ koju Francuzi nisu mogli da odbiju i da rizikuju da narednog leta ostanu bez obeštećenja. Čeka se samo da ode Luis Suarez pa da depaj zauzme njegovo mesto.

Što se tiče Žoržinja Vajnaduma, pregovori sa njegovim agentom još traju, ali su pri kraju. Igrač želi u Barselonu jer je razočaran Liveprulovom ponudom za produžetak ugovora pošto mu aktuelni ističe narednog leta. U Kataloniji će dobiti duži ugovor i radiće sa Kumanom sa kojim je imao sjajnu saradnju u reprezentaciji.

Uporavo iz tog razloga je Barseloni propala šansa da vrati Tijaga Alkantaru. Španski reprezentativac je bio raspoložen da se vrati kući, u klubu su razmišljali slično, ali je Kuman insistirao da mu dovedu Vajnalduma pre Alkantare. Holanđanin planira formaciju sa dvojicom plejmejkera u kojoj su mu dovoljni Pjanić, De Jong i Buskets da se rotiraju dok mu je Vajnaldum potrebniji na drugoj poziciji u veznom redu posle odlazaka Rakitića i Vidala.

Barsa će u narednim danim stupiti u kontakt sa Liverpulom i veruje da će 20.000.000 evra biti dovoljno da se završi Vajnaldumov transfer. Liverpul će posle toga krenuti u realizaciju transfera Tijaga Alkantare koji će doći kao zamena. Redsima će biti dovoljno da doplate još koji milion uz prihod od Vajnaldumovog transfera i da kupe vezistu Bajerna. 


tagovi

Žoržinjo VajnaldumMemfis DepajTijago AlkantaraLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara