Navijači Deportes Temuka (Screenshot: Youtube)
Navijači Deportes Temuka (Screenshot: Youtube)

Deportes rešen da se vrati u elitu: Eskobar i Kastro srušili Barnečeu, Temuko na tri boda od vrha

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.05.21. | 04:58

Čile 2: San Luis još čeka na pobedu

Fudbaleri Deportes Temuka su na dobrom putu da se posle tri godine vrate u elitni rang čileanskog fudbala. Tim koji je ne tako davno bio čak šesti na tabeli Primere, igrao i kvalifikacije za Kopa Sudamerikanu, gde je šokirao argentinski San Lorenco (ali zbog greške u registraciji igrača izgubio službenim rezultatom) nije uspevao da se domogne društva najboljih (pretprošle godine igrao finale baraža, minule četvrtfinale) prethodnih sezona. Sada je, posle trijumfa nad Barnečeom (2:0) drugi na tabeli Primere B iza Kokimbo Unida, posle sedam odigranih kola ima tri boda manje.

Domaćin je bio bolji rival od starta, ali u prvom poluvremenu nije uspeo da zatrese mrežu gostiju. Imali su fudbaleri Deportesa par prilika, ali ih nisu iskoristili. Ipak, posle 22 minuta igre u drugom delu, konačno su probili led: Karlos Eskobar se upisao u listu strelaca i doneo prednost svojoj ekipi.

Izabrane vesti

Samo četiri minuta kasnije fudbaleri Barnečee su imali idealnu priliku da poravnaju: dobili su penal. Loptu na kreč je stavio Felipe Flores, ali ga je golman domaćih Jerko Ura pročitao. Stigla je i kazna i to već u 79. minutu, Rejner Kastro je duplirao prednost Deportesa.

Barenčea je posle trećeg poraza u sezoni 10, sa samo šest osvojenih bodova.

Megdan su večeras delili i fudbaleri San Luisa i Kopijapoa, a sastav iz Koljote još čeka na prvi trijumf u sezoni - 1:2.

Gosi su već posle prvih 45 minuta imali dva gola prednosti. Najpre je u 32. minutu Moiragi postigao autogol, da bi osam minuta kasnije Luna duplirao prednost Kopijapoa.

Otišlo se sa tim rezultatom na odmor, vratio je domaćoj ekipi Parada nadu pogotkom u 61. minutu, ali San Luis u nastavku nije uspeo da probije odbranu rivala. U finišu je ostao i sa igračem manje, kada je Lara zaradi drugi žuti karton (87. minut).

ČILE 2 - 7. KOLO

Utorak

Deportes Tomuko - Barnečea 2:0 (0:0)

/Eskobar 67, Kastro 79/

San Luis - Kopijapo 1:2 (0:2)

/Parada 61 - Moiragi 32ag, Luna 40/



tagovi

Čile

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara