Der Klassiker bez Nojera, Kobela, Pavlovića, Zabicera, Malena, Gereira...

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.03.24. | 19:35

Bajern ipak u velikoj prednosti

Bajernova nada da može do titule svakako je tanka, maltene da je i nema - imajući u vidu prednost Leverkuzena i kako četa Ćabija Alonsa rešava poslednje rebuse ove sezone - a ukoliko ne dobije predstojeći Der Klassiker, na BajAreni će verovatno već sutra uveče moći da stave šampanjac u kiblu.

S druge strane, Borusija je pod velikim pritiskom RB Lajpciga, poraz će verovatno značiti ispadanje iz TOP 4, a to onda znači i ozbiljno ugrožavanje glavnog cilja - plasmana u LIgu šampiona.

Izabrane vesti

Na poslednja dva okršaja, oba pod Tomasom Tuhelom, Bajern je slavio ubedljivo. Prošle sezone 4:2 u Minhenu, ove u Dortmundu čak 4:0. Pritom, Milioneri nisu slavili u Minhenu u ligaškoj utakmici punih 10 godina, još otkako je ekipu vodio Jirgen Klop.

Ko je favorit jasno je kao dan, a ta uloga postaje još izrazitija ako u obzir uzmemo kadrovske probleme s kojima se suočavaju i Tuhel i Terzić. Istina, Bavarcima brojčano nedostaje više igrača, ali Dortmundovi izostanci daleko su važniji za ekipu.

Za domaći sastav tako sutra neće konkurisati Manuel Nojer, Aleksandar Pavlović, Rafael Gereiro, Saša Boe, Buna Sar i Tarek Buhman. Tuhelu je sigurno laknulo kada je od medicinskog tima dobio informaciju da je Hari Kejn spreman da startuje...

Edinu Trziću fale samo četvorica, međutim dvojica od te četvorice slove za najbolje pojedince ove sezone. U pitanju Donjel Malen i golman Gregor Kobel. Uz njih dvojicu u protokolu neće biti Remija Bensebainija i Marcela Zabicera.

Očekivani sastav Bajerna: Ulrajh - Kimih, De Liht, Dajer, Dejvis - Lajmer, Gorecka - Sane, MJiler, Musijala - Kejn.

Očekivani sastav Dortmunda: Majer - Rajerson, Zile, Šloterbek, Matsen - Džan, Ozdžan (Rojs) - Sančo, Brant, Adejemi - Filkrug.


tagovi

Der Klasiker

Obaveštavaj me

Bajern
Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara