(© Reuters)
(© Reuters)

Derbi Engleske 13. maja: Mančester u problemu, tri utakmice za četiri dana

Vreme čitanja: 1min | sre. 05.05.21. | 19:49

Promenjen i raspored Liverpula

Veliki derbi engleskog fudbala, Mančester junajted – Liverpul, igraće se 13. maja, od 21.30 na Old Trafordu.

To je odluka čelnika Premijer lige doneta tri dana posle haotičnih scena na Teatru snova, kad je susret odložen zbog divljanja navijača u sklopu protesta protiv vlasnika kluba, porodice Glejzer.

Izabrane vesti

Fudbala će biti u novom terminu, ali će zbog toga možda najviše patiti upravo Crveni đavoli, jer je tumbanjem kalendara došlo do potencijanog problema, oličenom u podatku da će tri vrlo bitne utakmice igrati u razmaku od samo četiri dana: Aston Vila 9, Lester 11, a Liverpul 13. maja.

Posle gostovanja Romi u revanšu polufinala Lige Evrope (prvi susret 6:2) i pobrojana tri duela, Mančester u završna dva kola prvenstva čeka Fulam (19. maj) i ide na crtu Vulverhemptonu (23.5), a sezonu završava 26. maja finalom Lige Evrope u Gdanjsku, pod uslovom da u četvrtak ne prokocka veliku prednost na Olimpiku.

Do promena je došlo i u kalendaru Liverpula. Pohod ka mestu u Ligi šampiona će nastaviti subotnjim duelom sa Sautemptonom kod kuće, 13. maja putuje na Old Traford, Vest Bromviču gostuje 16, a Barnliju 19. maja, dok četiri dana kasnije čeka Kristal Palas.


tagovi

Premijer ligaMančester JunajtedLiverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara