(AFP)
(AFP)

Derbi ničega i dva sata fudbalskog kukavičluka

Vreme čitanja: 3min | ned. 12.11.23. | 20:03

Pristup dvojice trenera uništio derbi Rima

U strahu su velike oči, a Roma i Lacio su se baš prepali da ne izgube gradski okršaj pa su odigrali su jedan od najgorih derbija u istoriji Rima.

Derbi dela Kapitale je ponudio lepe koreografije navijača, jednu prečku, jednu dobru odbranu golmana, konstantnu kuknjavu kod sudije za sitnice i konačnih 0:0 za zaborav. Ko je večeras rešio da gleda rimski derbi, izgubio je dva sata života bez obzira na sav značaj i tradiciju ovog velikog rivalstva. A ako je neko bio u dilemi da li da gleda rimski derbi ili Čelsi – Mančester Siti, sažaljevamo ga…

Izabrane vesti

Ono što su večeras pružili rimski rivali ide na dušu kukavičkim pristupima dvojice trenera Mauricija Sarija i Žozea Murinja koji su prethodnih dana bili jaki na rečima, ali večeras vrlo tihi na delima u pokušaju da dobiju najvažniju utakmicu sezone za njihove navijače.

Osim Danila Kataldija u startnih 11 Lacija, treneri nisu iznenadili sa startnim postavama. Sari se odlučio za triling Luis Alberto – Pdero – Imobile u napadu, dok se Murinjo oslonio na puniji vezni red i tandem DibalaLukaku u špicu.

Predvidivi timovi su uticali i na predvidivu utakmicu jer nije bilo mnogo rizika i čekala se greška rivala. Iako je Roma više težila ka igri i građenju akcija na početku, Lacio je imao bolje šanse. Vučica je pritiskala visoko i najviše preko desnog krila gde je bilo raspoloženi Karsdorp ali osim Lukakuovog šuta glavom na početku nije bilo konkretnijih prilika. Sa druge strane Luis Alberto je sredinom poluvremena digao stadion na noge strašnim šutem sa 25 metara koji je zaustavila prečka. Potom je Rui Patrisio paradom izvukao Romanjolijev šut glavom i otišla je u nepovrat i druga dobra prilika Lacija. ispostaviće se i poslednja na utakmici...

Kako je meč odmicao, tako je rasla i nervoza. U finišu poluvremena su žute kartone dobili Endika, Sari, Lukaku i Imobile. Na početku meča i Manćini pa su dvojica od trojice Rominih štopera ušli u drugi deo igre sa opasnosti od isključenja.

Rasplamsala se borba u drugom poluvremenu ali je defanziva u oba tima bila prioritet. Sari je prvi rešio da menja i umesto Kataldija i užasnog Pedra poslao na teren Vesina i Isaksena. Kako je vreme prolazilo tako su u oba tabora sve više mislili o svom golu i čuvanju boda. Osim solidnog šuta Vesina sa 20 metara i nekoliko žutih kartona, skoro ništa zanimljivo nije viđeno do finiša utakmice. Murinjo je tek u 82. minutu napravio prve izmene, poslao na teren Sančesa, Azmuna i Čelika ali se ništa nije promenilo.

Pokušao je Imobile da iznudi penal u nadoknadi vremena, bilo je čupanja za dres ali čini se da je bilo obostrano i nije za najstrožu kaznu.

Na kraju, zasluženih 0:0 jer ni jedni, ni drugi nisu zaslužili ništa više od toga.


SERIJA A - 12. KOLO

Petak

Sasuolo - Salernitana 2:2

/Torstvet 36, 53 - Ikvuemesi 5, Dija 17/

Đenova - Verona 1:0 (1:0)

/Dragušin 44/

Subota

Leče – Milan 2:2 (0:2)

/Sansone 66, Banda 70 – Žiru 28, Rejnders 35/

Juventus - Kaljari 2:1 (0:0)

/Bremer 60, Rugani 70 - Dosena 75/

Monca - Torino 1:1 (0:0)

/Kolpani 65 - Ilić 55/

Nedelja

Napoli – Empoli 0:1 (0:0)

/Kovalenko 90+1/

Fjorentina - Bolonja 2:1 (1:1)

/Bonaventura 17, Gonzales 48 penal - Zirkze 33 penal/

Udineze - Atalanta 1:1 (1:0)

/Valas 44 - Ederson 90+3/

Lacio - Roma 0:0

20.45 (1,20) Inter (7,25) Frozinone (12,00)

***kvote su podložne promenama




tagovi

Žoze MurinjoMauricio Sari

Obaveštavaj me

Lacio
Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara