Foto: MN Press
Foto: MN Press

Derbi PLS u Inđiji: Lider traži povratak na pobednički put, Milosavljev odmoran dočekuje Javor

Vreme čitanja: 3min | pon. 22.11.21. | 09:49

Ekipa Nebojše Jandrića bez trijumfa na prethodne dve utakmice, dok je tim iz Ivanjice neporažen na poslednjih šest utakmica

Polako se bliži vreme za pauzu u Prvoj ligi Srbije. Današnje tri utakmice spustiće zavesu na 19. rundu, nakon čega nas očekuju još dva kola pre nego što drugoligaško društvo ode na gotovo tromesečni odmor. Derbi aktuelne runde odigraće se u Inđiji, gde istoimeni tim dočekuje Javor u duelu prošlogodišnjih superligaša (13.00) i ujedno jednih od glavnih favorita za povratak u elitni rang srpskog fudbala.

Inđija je zapravo prvi favorit za povratak u Superligu, posle "perfektnog" oktobra u kojem je dobila svih pet utakmica delovala je neuhvatljivo za rivale, međutim, rezultati u novembru nisu ni izbliza dobri kao iz prethodnog meseca.

Izabrane vesti

Od prehtodnih pet utakmica Inđija je dobila samo dve, a u poslednje dve, protiv Rada (0:4) i Loznice (0:0) osvojila je samo bod. Rivali joj se polako približavaju, novosadska Mladost je smanjila zaostatak na tri boda, pa su izabranicima Nebojše Jandrića neophodna tri boda za mirniji završetak jesenjeg dela.

"Po kvalitetu i kvantitetu igračkog kadra najbolji su u ligi. Kako vreme odmiče gosti dolaze do fizionomije, polako se stabilizuju i približavaju vrhu. Utakmicu treba da doživimo kao finale i potvrdu dosadašnjih rezultata", poručio je Jandrić.

Svestan je šef stručnog štaba domaće ekipe da gosti podižu formu. Javor je neporažen na poslednjih šest utakmica, a pobedom nad današnjim rivalom kojeg nijeg dobio na prethodna tri međusobna susreta istopio bi razliku na šest bodova, uz napomenu da tim iz Ivanjice ima i utakmicu manje od lidera.

"Inđija je lider i s pravom su na tom mestu. Tokom jeseni igraju dobro i beleže dobre rezultate. Veliku zaslugu za to ima trener Nebojša Jandrić. Dobro igraju, imaju specifičan stil. Zna se šta rade u fazi napada, šta u fazi odbrane, takmičarska su ekipa. I u kupu protiv Zvezde igrali su dosta dobro. Očekuje nas zahtevna utakmica. Mi želimo da pobedimo, bez obzira na to što su lideri, uz želju da se revanširamo za rezultat iz prvog dela sezone. Putujemo sa dosta optimizma, igramo sve bolje kako se primiče kraj prvenstva. To je put kojim treba da idemo. U poslednje dve utakmice osvojili su bod, ali se svakoj ekipi desi loš dan. Teško je držati kontinuitet, a oni to rade. Protiv Zvezde su pokazali da su dosta dobri, s tim što su igrali bez nekoliko igrača", istakao je trener Ivanjičana Milovan Milović.

Jedan od tih igrača bio je najbolji strelac Inđije Vlada Milosavljev (osam pogodaka), kojeg je upravo iz razloga što ga očekuje prvenstveni derbi, trener Nebojša Jandrić "poštedeo" u utakmici Kupa Srbije protiv Crvene zvezde, pa odmoran dočekuje Javor.

Preostala dva današnja para su Bačka – Železničar i Grafičar – Kabel. Bačka i Železničar su u serijama od po šest utakmica bez poraza, dok se u derbiju začelja sastaju timovi koji polako odavno nisu osetili slast pobede. Grafičar na trijumf čeka već četiri utakmice, dok je Kabel u dosadašnjem delu sezone ostvario samo jednu, pre skoro mesec i po dana.

PRVA LIGA SRBIJE – 19. KOLO

Subota

IMT - Radnički Sremska Mitrovica 1:1 (0:0)

Timok - Mladost Novi Sad 0:1 (0:0)

Zlatibor Čajetina - Budućnost Dobanovci 0:2 (0:1)

OFK Žarkovo - Rad 0:1 (0:1)

Mačva - Loznica 0:1 (0:0)

Nedelja

13.00: (1,43) Grafičar (4,00) Kabel (7,50)

13.00: (2,10) Inđija (3,10) Javor (3,50)

13.00: (2,85) OFK Bačka (2,90) Železničar Pančevo (2,60)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

PLSPrva liga SrbijeFK InđijaJavor

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara