Lautaro matira Ščensnog (Reuters)
Lautaro matira Ščensnog (Reuters)

Derbi skroman, Juve bi mogao da bude besan: Sumnjiv pogodak Lautara poništio Dušanovu desnicu (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 26.11.23. | 22:42

Bjankoneri i Nerazuri podelili bodove u Torinu - 1:1

Derbi Italije koji ništa nije promenio na apeninskoj fudbalskoj mapi... Osim što je pokazao da Inter nije za celu dužinu moćniji od najbliže konkurencije za titulu, da neće - ako za to smogne snage - osvojiti Skudeto onako autoritativno, poput Napolija prošle sezone. Dočekao je sudar 13. kola Serije A sa Juventusom kao lider, ali ni 16. put u poslednjih 18 pokušaja, nije pokorio Torino... A iako je imao nešto više prilika i udaraca, lako je mogao da se vrati za Milano i praznih ruku - 1:1.

Nije nemoguće da već od jutra zagrmi torinska štampa, da počne da bruji o detalju koji je mnogima promakao, pa i glavnom sudiji Marku Gvidi i onima što bi trebalo da mu pomažu iz VAR sobe. Dušan Vlahović je možda mogao biti i heroj Bjankonera, čovek odluke u derbiju prvoplasiranog i drugoplasiranog tima italijanske elite. Jer njegova upornost i kontrolisana agresivnost na centru igrališta, te trk o četrdesetak metara i majstrorska završnica slabijom, desnom nogom, kumovali su vođstvu domaćina u 27. minutu. A samo šest minuta kasnije, Inter je uzvratio najlepšom akcijom na meču - Damfris, Barela, pa Tiram i na kraju Lautaro - lopta je klizila kao sanke kroz dobro uglačanu padinu, ali je sudijama promakao, gotovo izvesno prekršaj Matea Darmijana nad Federikom Kjezom tik pre nego što je krenuo napad gostiju za izjednačujući gol.

Izabrane vesti

Ipak, pogodak je priznat, Martinezov 27. od starta 2023. godine. Više golova za Inter u kalendarskoj godini u ovom veku imaju samo Bobo Vijeri (28) i Dijego Milito, po 28. Dakle, osamiće se uskoro u tom segmentu čovek koji je večeras Interu sačuvao čelo tabele. Uz Lautara, najveća pretnja po gol Stare Dame u prvom delu meča bio je Tiram, isto kao što je uz Vlahovića na drugoj strani to bio Federiko Kjeza.

Sudbina je htela da sinovi slavnih fudbalskih očeva, Lilijana Tirama i Enrika Kjeze, nekadašnjih saigrača koji su u dresu Parme delili teren 119 puta, udare jedan na drugoga u Torinu, odnosno da obojica budu asistenti. Federiko je posle solo prodora spakovao gol Vlahoviću, Markus je na sličan način spojio sa golom Lautara.

Da, očekivano je Masimilijano Alegri imao defanzivniji pristup od Intera koji u prvom poluvremenu nije naplatio duplo više udaraca ka golu rivala (odnos 4-8), dok su se u nastavku oba tima, zajedničkim snagama pobrinula za fudbalsku uspavanku. Deluje da Inter nipošto nije želeo da rizikuje gubitak liderske pozicije, kao ni Bjankoneri da im milanski velikan odleprša na pet bodova prednosti. Otuda, nijedan udarac domaćina i samo jedan u režiji ekipe Simonea Inzagija. Od Alegrija smo često navikli na fudbalsku dekadenciju, dok i Inzagi ume da smanji rizik u derbi utakmicama kada je na snazi egal.

Inter je platio zbog visokog izlaska zadnje linije koja je prilikom prinudnog vraćanja potpuno izgubila iz fokusa najopasnijeg fudbalera Juvea Dušana Vlahovića, dok je Juventus bio žrtva ubitačnog kontranapada po desnom boku.

U drugom poluvremenu premalo fudbala zbog kojeg publika dolazi na stadione, mnogo nervoze, oštrih startova u meso i salva zvižduka za rezervistu Huana Kvadrada koji je letos belo-crni, zamenio crno-plavim dresom. Filip Kostić je odigrao 89. minuta u Torinu, desetak pre nego što ga je zamenio Aleks Sandro zaradio žuti karton, ali ove večeri nije bilo karakterističnih centaršuteva i velikog napadačkog doprinosa od Kragujevčanina koji je bezuspešno, klizećim startom pokušao da preseče smrtonosnu kontru Intera.


SERIJA A – 13. KOLO

Petak

Salernitana - Lacio 2:1 (0:1)

/Kastanos 55, Kandreva 66 - Imobile 43pen/

Atalanta - Napoli 1:2 (1:1)

/Lukman 53 - Kvarachelija 44, Elmas 79/

Milan - Fjorentina 1:0 (1:0)

/Ernandez 45+2/

Nedelja

Kaljari - Monca 1:1 (1:0)

/Dosena 10 - Marić 61/

Empoli - Sasuolo 3:4 (2:2)

/Kaputo 3 penal, Facini 35, Kovalenko 86 - Pinamonti 9, Enrike 20, Berardi 66, 90+2/

Frozinone - Đenova 2:1 (1:1)

/Soule 34, Monterisi 90+4 - Malinovski 38/

Roma - Udineze 3:1 (1:0)

/Manćini 20, Dibala 81, El Šaravi 90 - Tovan 57/

Juventus - Inter 1:1 (1:1)

/Vlahović 27 - Kostić 33/

Ponedeljak

18.30: (2,70) Verona (3,00) Leče (2,90)

20.45: (2,30) Bolonja (3,15) Torino (3,35)

***kvote su podložne promenama



tagovi

InterJuventusDušan VlahovićLautaro Martinez

Obaveštavaj me

Inter
Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara