Nenad Gavrić (©MN Press)
Nenad Gavrić (©MN Press)

Derbi u Novom Sadu: Rasterećena Voša i preopterećeni Radnički

Vreme čitanja: 3min | sre. 05.05.21. | 12:36

Interesantan susret na Karađorđu u sklopu 35. kola Superlige

Derbi meč 35. kola Superlige Srbije igra se u Novom Sadu, gde Vojvodina dočekuje Radnički iz Niša (16.00). Nema sumnje da je ovaj susret daleko značajniji za goste koji su blizu zone ispadanja, ali treba očekivati da Novosađani i u ovaj meč uđu sa ambicijom da ostvare trijumf, tim pre što je trećeplasirani Čukarički juče poražen, pa Lale mogu da ga svrgnu.

Domaćini su tokom aktuelne sezone zabeležili 20 pobeda, uz šest remija i osam poraza, pa su uoči ovog kola sa 66 bodova stacionirani na 4. mestu. U prethodnom kolu su kao gosti poraženi od Crvene zvezde minimalnim rezultatom. Gosti su tokom kampanje ukupno 12 puta slavili, uz sedam nerešenih susreta i 15 poraza, i sa 43 boda su trenutno 14. na tabeli, odnosno prvi iznad crte. U prošloj rundi Nišlije su na Čairu savladali Inđiju sa 2:0.

Izabrane vesti

Prvi ovosezonski duel Stare dame i Meraklija odigran u Nišu pripao je momcima Nenada Lalatovića sa 1:0. Jedini pogodak postigao je Miljan Vukadinović u 14. minutu susreta.

Trener Vojvodine i sada očekuje neizvesnu utakmicu protiv Radničkog, a potvrdio je i da je ovaj meč prava prilika za neke mlađe igrače. Radnički se grčevito bori za opstanak, dok domaćima duel baš i nema neki rezultatski značaj.

"Za nas je, s jedne strane ovo teška utakmica jer nam ne donosi ništa, niti nam uzima išta. S druge strane, igraćemo rasterećeno, a često kada igrači nemaju pritisak, igraju najbolje što umeju. Mi smo već među prva četiri tima, odavno smo obezbedili Evropu. Ne mogu da kažem da li je to dobro ili ne, ja nekako više volim da je sve napeto do samog kraja, da nema opuštanja. Igračima sam dao tri slobodna dana tokom praznika, da budu sa svojim porodicama i da se odmore. Imali smo dva treninga pred susret. Imamo nekoliko povređenih i umornih igrača, odsutan će biti Bralić, dok Bjeković ima koronu. Na ovoj utakmici imamo šansu da damo minutažu Novevskom i Miletiću i još nekim mlađim igračima", rekao je Lalatović.

16.00: (1,45) Inđija (4,20) Mačva (8,00)

Šef stručnog štaba Radničkog Aleksandar Stanković istakao je dobru atmosferu u ekipi pred ovaj susret.

"Nalazimo se u dobrom trenutku. Sa stručnim štabom sam ovde nekih dvadesetak dana i smatram da smo uspeli da za to vreme malo razmrdamo tim. Vezali smo tri meča bez poraza, nismo primili nijedan gol i to su svakako stvari koje su pozitivne. Imam maksimalan respekt prema Vojvodini kao klubu i Novom Sadu kao gradu. Posebno bih izdvojio trenera Nenada Lalatovića, koga izuzetno poštujem i cenim sve ono što je uradio u prethodnom periodu. Apostrofirao bih Nikolu Drinčića, koji je pravi kapiten i lider, odnosno čovek koji donosi prevagu na terenu. Nemam prostora da puno kombinujem i na teren će izaći trenutno naš najjači sastav. Podsećam da je Filip Marković zbog povrede završio sezonu, dok su ostali u kombinaciji da počnu meč", rekao je Aleksandar Stanković.

SUPERLIGA - 35. KOLO

Utorak

OFK Bačka – Novi Pazar 0:1 (0:1)

/Aganspahić 7/

Javor – Proleter 1:1 (1:0)

/Ilić 21 – Knežević 51/

Mladost Lučani – Voždovac 1:0 (1:0)

/Šatara 45+1/

Napredak – Čukarički 1:0 (0:0)

/Milošev 90+1/

Radnik – Spartak Ždrepčeva krv 2:0 (0:0)

/Makarić 85 pen, 90+6/

Sreda

16.00: (1,45) Inđija (4,20) Mačva (8,00)

16.00: (1,25) Partizan (6,50) TSC (10,0)

16.00: Vojvodina - Radnički

16.00: (5,50) Zlatibor (3,70) Metalac (1,67)

18.05: (7,75) Rad (6,00) Crvena zvezda (1,30)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

FK VojvodinaRadnički NišSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara