Tomislav Sivić i Nenad Lalatović (©Star sport)
Tomislav Sivić i Nenad Lalatović (©Star sport)

Derbi začelja u Novom Pazaru i vojvođanski okršaj nezadovoljnih

Vreme čitanja: 4min | uto. 01.03.22. | 09:33

Zanimljiva uvertira u 25. kolo Superlige Srbije

Vanredno kolo Superlige je pred nama, koje nam donosi ponovo nekoliko zanimljivih mečeva. Prvo, sudar začelja tabele između Novog Pazara i kragujevačkog Radničkog, pa mali vojvođanski derbi nezadovoljnih Proletera i Spartaka. Prošlo kolo je dobro prošlo i za Novi Pazar i za Radnički. Plavi su osvojili bod u Nišu (1:1), dok su Kragujevčani kod kuće savladali Voždovac (1:0). Mali znaci buđenja za poslednja dva tima na tabeli.

Pazar je uspeo da izbegne treći poraz u nizu, promena trenera je donela šok efekat, ali pobeda je preko potrebna domaćinu da bi uhvatio priključak sa ostalim ekipama u borbi za opstanak. Isto važi i za Radnički, koji je protiv Zmajeva ostvario bolji rezultat nego što je igrao.

Izabrane vesti

Radnički na tri poslednja gostovanja u Pazaru nije izgubio, a jesenas na Čika Dači je bilo 2:1 za domaći tim. Imaju Kragujevčani sastav koji može da odoli na stadionu kraj Jošanice. Pride, slavlje nad Voždovcem imalo je okrepljujući karakter za fudbalere kragujevačkog superligaša posle prilično dugog perioda loših rezultata.

Iako su osvojeni bodovi u duelu sa Zmajevima omogućili Crvenima iskorak sa dna tabele i podgrejali optimizam pred nastupajuće prvenstvene bitke, jasno je da je konačni cilj još obavijen velom magle i da Kragujevčane očekuje duga i neizvesna plovidba do luke opstanka.


16.00: (2,15) Novi Pazar (3,25) Radnički Kg (3,60)

Gostovanje u Novom Pazaru predstavljaće ozbiljan test mogućnosti igrača trenera Nenada Lalatovića, s obzirom na to da će naspram sebe imati izuzetno motivisanog protivnika, koji će uz značajnu potporu sa tribina pokušati da dođe do trijumfa i tako vrati superligaški fenjer u ruke Kragujevčanima.

"Novi Pazar je nedavno promenio trenera, samim tim i način igre, a osvojeni bod na gostovanju u Nišu u prošlom kolu svakako je imao pozitivan efekat na kompletnu ekipu. Sa druge strane, mi smo takođe pobedom nad Voždovcem kod kuće podigli nivo samopouzdanja pred seriju važnih utakmica u borbi za opstanak. S obzirom na trenutne vremenske uslove, očekuje nas sigurno težak teren. Svakako da nam izostanak Nemanje Tomića teško pada, jer je to jedan od najkreativnijih igrača u našoj ekipi, koji pravi razliku na terenu", istakao je pomoćni trener Dragan Šarac.

Rukovodstvo Novog Pazara je posle dva poraza na startu prolećnog dela takmičenja odlučilo da smeni trenera Dragana Radojičića i na njegovo mesto ustoliči nekadašnjeg selektora mlade reprezentacije Srbije Tomislava Sivića, koji je trenerski mandat na klupi Plavih sa Jošanice započeo osvajanjem jednog, ali veoma vrednog boda na gostovanju niškom Radničkom.

"Sve ćemo uraditi da dođemo do pobede. Ekipa se podigla, uradili smo u Nišu mnogo dobrih stvari. Naravno, ima i grešaka, ali za tri dana rada sam zadovoljan. Želja i htenje bili su prisutni. Potrebno je da na sve to dodamo još malo i da dobijemo Kragujevčane, koji imaju isti cilj kao i mi. Najviše ih je pojačao oporavak Marka Mirića, on je jako bitan za njihovu igru. Tu je i iskusan trener koji dobro poznaje ligu. Ipak, ne bih se toliko bavio njima. Mislim da i mi imamo dobre igrače. Potrebno je da dobijemo, u možda i ne toliko lepoj utakmici. Jedino što se broji su tri boda", zaključio je Sivić.

18.00: (2,50) Proleter NS (3,30) Spartak S. (2,85)

Mnogo više se očekivalo u nastavku sezone od Proletera i Spartaka (18.00). Pogotovo od Novosađana koji su se odlično pojačali za srpske uslove. Poraz u Lučanima je bio zaslužen, Mladost je nadigrala i savladala Proleter u prošlom kolu (2:1). S druge strane, Spartak je spojio četiri poraza, promena trenera kod njega nije donela rezultat. Pali su Subotičani u zonu baraža za opstanak, a projektovani tim je bio za plej-of.

Šef stručnog štaba Golubova Nebojša Vučković istakao je da su Novosađani neugodan rival, ali da će njegovi igrači učiniti sve da tok utakmice usmere u svoju korist.

"Pozvao bih ovom prilikom naše verne navijače da nas prate i u Novom Sadu i da nam pruže podršku kao što su nam dali i na prethodnom susretu. Proleter ima dobru i iskusnu ekipu sa kojom smo, zbog njihovog načina igre, u prethodnih par utakmica imali dosta problema. Očekujemo pravu, borbenu ligašku utakmicu. Učinićemo sve da tok utakmice usmerimo u našu korist i osvojimo tri boda", predočio je Vučković.

SUPERLIGA - 25. KOLO

Utorak

16.00: (2,15) Novi Pazar (3,25) Radnički Kg (3,60)

18.00: (2,50) Proleter NS (3,30) Spartak S. (2,85)

Sreda

16.00: (2,95) Metalac (3,20) Radnički N. (2,50)

16.00: (1,60) TSC (3,80) Radnik (6,00)

18.00: (4,20) Kolubara (3,50) Vojvodina (1,90)

18.00: (1,55) Čukarički (4,00) Napredak (6,25)

Četvrtak

15.00: (16,0) Voždovac (7,50) Crvena zvezda (1,17)

17.05: (1,15) Partizan (7,75) Mladost (18,0)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

SuperligaRadnički KragujevacNovi PazarProleter Novi SadSpartak Subotica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara