©Reuters
©Reuters

Dešan: Ne znam da li smo odigrali savršeno, ali je bilo lepo

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.03.23. | 01:28

Selektor Francuske zadovoljan posle ubedljivog trijumfa nad Holandijom (4:0)

Početak evropskih kvalifikacija Francuska je ukrasila ubedljivom pobedom nad Holandijom, a selektor vicešampiona sveta Didije Dešan posle trijumfa u jednom od derbija prvog kola zadovoljno je sumirao utiske.

Izabrane vesti

"Ne znam da li možemo reći da je veče bilo savršeno, ali svakako je bilo lepo. Početak je bio veoma dobar, efektan. Činjenica je da smo u prvom poluvremenu bili vrlo uinkoviti i stekli osetnu prednost. Uspeli smo u drugom poluvremenu da takođe budemo opasni, a veče je upotpunila Menjanova odbrana penala", rekao je Dešan.

Funkcionisalo je gotovo sve besprekorno u redovima Francuske, a jedan od igrača koji je pobrao pozitivne kritike je Kolo Muani.

"Kolo je pun samopouzdanja. Ima sposobnost kretanja, driblinga... Postoji inteligencija u pokretima prednje trojke što je stvaralo probleme protivniku".

Potom se Dešan osvrnuo na saradnju Mbapea i Grizmana.

"Njih dvoje se dobro slažu, dobro rade i imaju isti cilj - da Francuskoj bude dobro. Nema ni najmanjeg problema, svi su celina i svako šalje pozitivnu energiju. To je veoma dobra stvar. Naši napadači mogu da budu strelci, ali i asistenti što nam donosi raznovrsnost u ofanzivi".

Selektor Francuske potom je istakao glad za uspesima aktuelne generacije i pogled usmerio ka Irskoj, rivalu sa kojim če Trikolori odmeriti snage u ponedeljak.

"Oni koji nisu igrali odradili su kratak trening posle utakmice. Odlučiću u ponedeljak ko će biti starter u narednom susretu. Moguće je da bude nekih promena. Verujem da su Irci ispratili ovu utakmicu kao i da će sledeći susret biti još jedna važna borba za bodove", kazao je Dešan.


tagovi

Fudbalska reprezentacija FrancuskeDidije Dešan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara