Dešan saopštio spisak za Holandiju i Irsku: Treći Tiram u reprezentaciji, traži se naslednik Lorisa

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.03.23. | 15:20

Trojica debitanata na spisku Francuske za početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo

Nisu uspeli Francuzi da odbrane svetsku krunu. Na poslenjem koraku Mundijala u Kataru, u okršaju koji će se dugo pamtiti, predali su je Argentini. Blistao je Kilijan Mbape u tom meču, postigao het-trik, ali nije bilo dovoljno. Kolo Muani je promašio šansu utakmice, zapravo sjajno je odbranio Emilijano Martinez i sačuvao 3:3, posle čega su Gaučosi bili uspešniji u šutiranju penala. Kingsli Koman i Oreljen Čuameni nisu pogodili, prvog je zaustavio Martinez, a drugi promašio ceo gol. Bio je to kraj za Trikolore. Gonzalo Montijel je zatresao mrežu za erupciju oduševljenja među Argentincima. Lionel Mesi je konačno postao svetski šampion. I biće barem do leta 2026.

A Mbape i ostatak pomenutih će utehu probati da nađu na kontinentalnom šampionatu, leta 2024. u Nemačkoj. U napad na evropski tron kreću 24. marta duelom sa Holandijom u pariskom predgrađu Sen Deni, a tri dana kasnije gostuju u Dablinu. Uz Lale i Republiku Irsku, rivali u grupi su im još Grčka i Gibraltar.

Izabrane vesti

Za prve dve utakmice selektor Didije Dešan danas je objavio spisak sa 23 imena. Među pozvanima su uglavnom proverene snage, uz trojicu debitanata, dok posle 145 nastupa za nacionalni tim gol Francuske više neće čuvati Ugo Loris. Iskusni golman se povukao iz reprezentacije posle Mundijala u Kataru i u finišu karijere koncentrisaće se samo na klupske obaveze (videćemo da li do kraja u Totenhemu).

Jedan od onih koji će probati da ga zameni je debitant Bris Samba, mada se mnogo veće šanse daju Vest Hemovom Alfonsu Areoli i Milanovom Majku Manjanu.

Prvim minutima u A selekciji pored Lansovog golmana nadaju se i defanzivni vezista Nice Kefren Tiram i Čelsijev štoper Vesli Fofana. Mladi Tiram (21 godina) će nastavlja porodičnu tradiciju francuskih reprezentativaca, pošto će se pridružiti starijem bratu Markusu, koji već ima devet utakmica za Trikolore, a njihov otac Lilijan Tiram je svetski šampion iz 1998. i evropski iz 2000. godine.

SPISAK FRANCUSKE ZA MEČEVE SA HOLANDIJOM (24. mart) I IRSKOM (27. mart):

golmani: Alfons Areola (Vest Hem), Majk Manjan (Milan), Bris Samba (Lans),

odbrana: Eduardo Kamavinga (Real Madrid), Vesli Fofana (Čelsi), Teo Ernandez (Milan), Ibrahima Konate (Liverpul), Žil Kunde (Barselona), Benžamin Pavar (Bajern Minhen), Vilijam Saliba (Arsenal), Dajo Upamekano (Bajern Minhen),

vezni red: Jusuf Fofana (Monako), Adrien Rabio (Juventus), Oreljen Čuameni (Real Madrid), Žordan Veretu (Olimpik Marselj), Kefren Tiram (Nica),

napad: Kingsli Koman (Bajern Minhen), Olivije Žiru (Milan), Antoan Grizman (Atletiko Madrid), Randal Kolo Muani (Ajntraht), Kilijan Mbape (PSŽ), Markus Tiram (Bajern Menhengladbah), Musa Dijabi (Bajer Leverkuzen).


tagovi

Didije DešanFudbalska reprezentacija FrancuskeEURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara