Statua Serhija Aguera ispred Etihada (Printscreen)
Statua Serhija Aguera ispred Etihada (Printscreen)

Deset godina od najvažnijeg gola u istoriji Sitija, Serhio Aguero među besmrtnima

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.05.22. | 11:39

Posle Vensana Kompanija i Davida Silve i Argentinac dobio statuu ispred Etihada

Najbolji neengleski strelac Premijer lige. Autor 184 gola u engleskoj eliti, ukupno 260 za Mančester Siti, ali čovek čije je golgetersko majstorstvo pokrenulo lavinu Građana u prošloj deceniji. Deset godina nakon što je Serhio Aguero golom u četvrtom minutu nadoknade doneo Sitiju 44 godine čekanu titulu prvaka Engleske, Argentinac je poslat u društvo besmrtnih. Nakon nekadašnjih saigrača i takođe legendi kluba Vensana Kompanija i Davida Silve i Aguero je dobio statuu ispred Etihada, otkrivenu baš na dan kada je srušio Kvins Park Rendžers i uzeo Mančester Junajtedu već viđenu titulu.

Izabrane vesti

"Videti verziju sebe od pre 10 godina je veoma dirljivo. U tih deset godina uspeo sam da osvajam trofeje i uspeo sam da pomognem klubu da postane jedan od najvažnijih na svetu. Izuzetno sam zahvalan zbog ove statue - to pokazuje da je moja fudbalska karijera u Mančesteru prepoznata i vrednovana. To je zaista nešto posebno", bio je dirnut Serhio Aguero, koji je par meseci nakon što je napustio Siti i prešao u Barselonu morao da završi karijeru zbog problema sa srcem.

Jula 2011. godine Građani su kupili Aguera od Atletiko Madrida za 40.000.000 evra, a iako je pomenuta suma u to vreme bila mnogo ozbiljnija nego danas, to je verovatno najbolje utrošeni novac po pitanju odnosa cene i kvaliteta u poslednjih deceniju i po.

Aguero se već u prvoj sezoni apsolutno prilagodio uslovima najzahtevnije lige u Evropi, postigao 23 i namestio 10 golova na 34 nastupa. Taj 23. po redu, jedan je od najupečatljivijih u istoriji Premijer lige.

"Taj momenat mi je promenio život. Taj momenat će zauvek biti u mom srcu", rekao je četvrti strelac u istoriji engleske elite.

Golovima i asistencijama Aguero je pomogao Sitiju da osvoji pet titula šampiona Engleske, jedan FA kup, šest Liga kupova i tri Komjuniti Šilda. Bolna tačka ostaje Liga šampiona i izgubljeno finale 2021. godine od Čelsija u poslednjem meču koji je Argentinac odigrao za klub.

Kompani, Silva, a sada i Aguero. Ako ćemo realno sledaću statuu mogao bi da dobije Kevin De Brujne.



tagovi

Serhio AgueroMančester Siti

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara