Foto: Reuters
Foto: Reuters

Desetkovana Malatija zaustavila Fener, šampionske nade ostale na prečki (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.04.21. | 20:04

Ener Valensija, strelac jedinog gola istanbulskog tima, propustio je odličnu priliku u finišu utakmice

Imao je Fenerbahče zicer u 33. kolu Superlige – na suprotnoj strani ga je čekala Malatija, tim u seriji od 11 mečeva bez pobede. Pride, iz mnogobrojnih razloga desetkovana, bez sedmorice fudbalera. Tako oslabljena, Malatija svoj niz nije uspela da prekine, upisala je i 12 meč bez trijumfa, ali je borbenom i organizovanom igrom uspela da saplete istanbulskog velikana u šampionskoj trci – 1:1 (1:1).

Ima tim Emrea Belozoglua za čime da žali. Čitavo drugo poluvreme opsedao je gol Ertača Ozbira, imao loptu u posedu u skoro 80 odsto drugog dela, u tom periodu uputio 11 udaraca, ostavivši rivala bez šuta u okvor gola, ali put do mreže nije uspeo da pronađe po drugi put na meču.

Izabrane vesti

Goste je u vođstvo doneo Ener Valensija golom iz slobodnog udarca u 17. minutu, pošto je sa ivice šesnaesterca uspeo da pronađe rupu u živom zidu i iznenadi domaćeg čuvara mreže. Isto toliko vremena bilo je potrebno i Malatiji da izjednači. Povukao je Morike Fofana kontru od svog šesnaesterca sve do protivničkog, uputio oštar pas na drugu stativu, odakle je loptu u nebranjeni deo gola prosledio Mustafa Eskihelač.

Na poluvremenu je Belozoglu sa dve izmene u potpunosti razdrmao ekipu. Fener je krenuo znatno energičnije i konkretnije da igra, međutim, inicijativa mu se nije isplatila. A nije da nije mogla. U samom finišu utakmice Ener Valensija je jednu povratnu loptu sa desnog krila uhvatio na volej bez oklevanja, ali je Ozbir vrhovima prstiju usmerio u prečku, odakle je završila u korneru.

Nije se Fener ni tada predao. U četvrtom minutu nadoknade Valensija je Pelkasu poslao povratnu loptu na peterac, ali je pas bivšeg fudbalera Evertona i Vest Hema bio nešto jači, pa je Grk iz iskoraka loptu poslao daleko od gola.

Fenerbahče sada uz utakmicu više ima i četiri boda manje od lidera Bešiktaša. Ukoliko Orlovi dobiju zaostali meč otići će na sedam bodova prednosti. A do kraja prvenstva ostalo je još osam rundi. Rekli bismo premalo za preokret, ali turska Super liga nas je prethodnih godina naučila da ništa nije nemoguće.

TURSKA - 33. KOLO

Utorak

Geztepe - Rize 2:0 (0:0)

/Akbunar 56, Ndijae 71/

Karagurmuk - Hataj 1:0 (0:0)

/Sobieh 70/

Trabzon - Kajzeri 1:1 (1:1)

/Bakasetas 29 - Čelik 6/

Sreda

Genčlerbirligi - Erzurzum 1:1 (1:0)

/Lima 29 - Da Kosta 90+2/

Konjaspor - Ankaragudžu 1:1 (0:0)

/Šengelija 76 - Bađi 65/

Antalijaspor - Sivas 2:4 (1:2)

/Fredi 27p, 67 - Bojd 1, 36, Jatabare 47, Jesiljurt 90+2/

Bešiktaš - Alanja 3:0 (1:0)

/Tosun 11, Gezal 56, Enkudu 85/

Četvrtak

Denizli - Kasimpaša 1:1 (0:0)

/Rodaljega 87pen - Varga 49/

Gazijantep - Bašakšehir 2:0 (1:0)

/Maksim 32, 52pen/

Malatija - Fenerbahče 1:1 (1:1)

/Eskihelač 35 - Valensija 17/




tagovi

Super ligTurska Super ligFenerbahčeMalatija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara