Navijači Sent Etjena (©AFP)
Navijači Sent Etjena (©AFP)

Desetostruki šampion Francuske na dva koraka do Lige 1

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.05.24. | 10:24

Francuska 2: Sent Etjen na svom terenu večeras (20.30) dočekuje Rodez u polufinalu plej-ofa. Pobednik ovog duela naredne nedelje sa Mecom rešiće pitanje poslednjeg 18. učesnika Lige 1

Traži se 18. putnik u Ligu 1. Mec je kao šesnaestoplasirani tim u eliti obezbedio finalni meč plej-ofa za opstanak u najboljem društvu francukog fudbala, a rival naredne nedelje biće mu pobednik duela Sent Etjena i Rodeza.

Igra se samo jedan meč večeras (20.30) pred sigurno punim tribinama stadiona Žofri Gišar koji može da primi 42.000 gledalaca. Zeleno-beli su se do poslednjeg kola borili za direktnu promociju, ali su bolji bili Okser i Anže. Velikan francuskog fudbala je drugi najuspešniji klub sa 10 titula. Pretekao ga je poslednjih godina vladar Galskih petlova, Pari Sen Žermen.

Izabrane vesti

Doduše, zlatne godine Sent Etjena bile su davno, sedamdesetih godina prošlog veka. Poslednja titula je osvojena 1981. godine. Posle kraha u sezoni 2021/2022, ispadanje iz elite, usledila je loš protekli šampionat u Ligi 2, a sada postoji šanse da se velikan vrati tamo gde mu je po svemu mesto.

20.30: (1,80) Sent Etjen (3,60) Rodez (4,60)

Sent Etjen je bio očajan u finišu Lige 2. Osvojio je samo dva boda u tri kola, pa ga je pretekao Anže za koji je odlično igrao nekadašnji promašaj Crvene zvezde Lois Dioni. Rodez je imao pet bodova manje od današnjeg rivala. U prvoj rundi plej-ofa je ovaj maleni klub eliminisao Pariz posle boljeg izvođenja penala. Posle 90 minuta je bilo 2:2.

Sent Etjen je tokom sezone preuzeo iskusni stručnjak Olivije Daloljo. Najbolji strelac tima je Ibrahim Sisoko sa 13 pogodaka. Osam je delo Irvina Kardone, a šest Dilasa Šambosta. Prošle sezone boje ovog kluba branio je reprezentativac Obale Slonovače Žan Filip Kraso, sadašnji fudbaler Crvene zvezde. Bo je odličan na početku sezone, ali je onda pao u formi, pa će verovatno uskoro da napusti redove srpskog šampiona.

-----------------------------

Utakmica Sent Etjen - Rodez možete da gledate i da se kladite na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

------------------------------

Najveća opasnost po gol domaćina pretiće od tandema napadača, Andrasa Hatunđija, strelca 14 golova i Kilijana Koredora koji je 12 puta zatresao mrežu rivala u Ligi 2. Rodez je bio bolji od današnjeg rivala u međunarodnim mečevima. Na svom terenu je slavio sa 2:1, dok je u Sent Etjenu bilo 1:1. Upravo je taj remi skupo koštao zeleno-bele u borbi za drugo mesto.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Liverpul na Enfildu, Bilbao na San Mamesu ili možda Romu na Olimpiku?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

---------------

FRANCUSKA 2, PLEJ-OF ZA PROMOCIJU – POLUFINALE (JEDAN MEČ)

Petak

20.30: (1,80) Sent Etjen (3,60) Rodez (4,60)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Francuska Liga 1Liga 1Liga 2Sent EtjenRodez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara