Takehiro Tomijasu (Reuters)
Takehiro Tomijasu (Reuters)

Desni šraf odbrane kakvu Arsenal davno nije imao: Mislio sam da ću potpisati za Totenhem

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.11.21. | 15:46

Sparsi odustali u zadnji čas zbog Emersona Rojala, Arsenal to iskoristio poslednjeg dana prelaznog roka

Ako se po jutru dan poznaje, Arsenal je u Takehiru Tomijasuu dobio desnog beka koji reševa većinu defanzivnih problema. Anemični Sedrik Soareš za dve godine i kusur nije uspeo da se nametne, nije se ekipa poslednjih sezona mogla pouzdati ni u Ektora Beljerina, dok je Ejnsli Mejtland-Najls konstantno bio druga ili treća opcija. A onda je poslednjeg dana letnjeg prelaznog roka došao Japanac i Arsenal zaboravio kako se gube utakimce.

Ne možemo naravno sve zasluge za seriju od devet mečeva bez poraza (sedam pobeda, dva remija) pripisati doskorašnjem fudbaleru Bolonje, ali da je pomogao da se učvrsti odbrana, to mu niko ne može oduzeti. Arsenal se raspadao posle prva tri kola Premijer lige sa tri poraza i gol razlikom 0:9, Arteta je tutuno Tomijasua na desnog beka, Benu Vajtu se u dobrani pridružio rekovalescent Garbijel i uz standardnog Kirana Tirnija, odbrana Tobžija je počela da funkcionše kako nije godinama unazad.

Izabrane vesti

Upravo je taj šraf mogao da joj zafali da Totenhem zbog Barsinog Emersona Rojala, u zadnji čas nije odustao od defanzivca koji je dve godine u Bolonji igrao pod dirigentskom palicom Siniše Mihajlovića.

"Mislio sam da ne mogu da se pridružim Arsenalu. Mislio sam da idem u Totenhem. Poslednjeg dana prelaznog roka prelazak je propao. Arsenal me je pozvao i odmah sam prihvatio", rekao je Tomijasu u intervjuu za japanski DAZN.

Arsenal je proteklog leta bio najveći trošažija u konkurenciji Liga petice, ali u ovom trenutku deluje da je novac koji je potrošio na Tomijasua (18.600.000), Bena Vajta (58.500.000) i golmana Arona Ramzdejla (28.000.000) počeo da mu se isplaćuje. Daleko je još londonski klub od željene prve četiri pozicije, ali kompletan utisak iz prethodna dva meseca nagoveštava da Artetina ekipa više nikome neće biti lak plen. Trener Arsenala osvrnuo se i na Tomijasua.

"Ponosan sam što ga imamo u timu. pre svega reč je o momku sjajnog karaktera. Sve radi kako treba, vrhunski je profesionalac, načinom na koji igra odbranu, daje dosta smirenosti zadnjoj liniji. Njegovo prilagođavanje na Premijer ligu i način na koji je to uradio zaslužuje samo pohvale", zaključio je Arteta.

Arsenal poslednji meč pred reprezentativnu pauzu igra u nedelju protiv Votforda i to će biti lepa prilika da se osvoje nova tri boda i nastavi serija nepobedivosti.


tagovi

Takehiro TomijasuArsenalTotenhem

Obaveštavaj me

Arsenal
Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara