Edmund Ado (©AFP)
Edmund Ado (©AFP)

Detalji Adovog transfera: Plata 12.000 evra, finansira ga filmski režiser, džentlmenski dogovor oko izlaza

Vreme čitanja: 3min | uto. 10.01.23. | 14:36

Potencijalni reprezentativac Gane sedam dana trenirao u Subotici

Ne spada u kategoriju največih, niti najglamuroznijih, ali transfer Edmunda Ada u subotički Spartak je svakako jedan od najsenzacionalnih kada je reč o novijoj istorije Mozzart Bet Superlige. Jer niko nije mogao da pretpostavi da će učesnik Lige šampiona, vezista koji je pobedio Real Madrid na Bernabeuu i bio jedan od kreatora Šerifovih čudesa, završiti na severu Bačke. Posebno što ga je četiri prelazna roka jurila Crvena zvezda, dok je danski Midtjiland nudio 2.000.000 evra u cugu moldavskom prvaku.

Upravo su bogate ponude i afirmacija na evropskom tržištu donele mnogo nevolja potencijalnom reprezentativcu Gane. Zbog ogromne želje da se preseli u Beograd, gde je bio najveća želja Dejana Stankovića, vezista rođen 2000. godine je suspendovan u moldavskom klubu. Nije se pojavio ni na letnjoj prozivci, pravdajući se da je uplašen za bezbednost. Od tada traje rat na realaciji Šerif – Edmund Ado. Bilo je tu ucena, pretnji, izbegavanja profesionalnih obaveza, tvrdoglavih stavova.

Izabrane vesti

Moguće je, vrlo je moguće da će ceo slučaj biti prosleđen na FIFA. Ado je izgubio godinu dana karijere, mada teško da su se pojedini klubovi ohladili kada je reč o njegovim igračkim kvalitetima. I normalno je što će svi reći da iza transfera snažnog Afrikanca u Subotici stoji Crvena zvezda, koja će ga sada imati na oku. Na Marakani to demantuju rečima da nemaju baš aposlutno nikakve veze sa Adom i da su na tim pozicijama popunjeni usled viđenog transfera Marka Stamenića.

Kako bilo, Edmund Ado je potpisao ugovor sa Spartakom. I postao ubedljivo najplaćeniji igrač subotičkog superligaša. Prema saznanjima Mozzart Sporta Edmund Ado će na Gradskom stadionu mesečno zarađivati 12.000 evra. Nešto manje nego u Šerifu (15.000) i biće ubedljivo najplaćeniji igrač Plavih Golubova. Plate tog ranga nisu baš uobičajene u klubovima srednjeg staleža u Mozzart Bet Superligi i premašuju limite Spartaka. Deluje možda čudno, ali će, prema izvorima bliskim Subotici, Edmunda Ada plaćati filmski režiser Predrag Gaga Antonijević. On je od nedavno član najužeg rukovodstva kluba i finansijer Spartaka. I pristao je da finansira Adov prelazak u Suboticu.

Ljudi iz Spartaka su dobro sakrili celu operaciju, i očigledno je da su imali ozbiljnu pomoć. Tim pre što se na društevnim mrežama pre dve sedmice pojavila informacija da je Edmund Ado viđen u Beogradu i da je došao na pregovore sa Crvenom zvezdom. Sve je to demantovano. Činjenica je da je velika želja crveno-belih prethodnih sedam dana trenirala sa Spartakom i da to niko nije primetio.

Ado je potpisao ugovor na dve i po godine sa Spartakom. Jasno je da će mu Subotica biti prolazna stanica i da će za šest meseci krenuti dalje. Do tada će biti jasno da li Šerif nešto duguje njemu, ili on nešto duguje Šerifu. Edmund Ado i njegov menadžerski tim nisu u ugovor sa Spartakom stavili izlaznu klauzulu, ali imaju džentlmenski dogovor da ga puste po povoljnoj ceni ukoliko ga bude tražio klub iz, primera radi, Lige šampiona. Verovatno bi 500.000 evra bilo dovoljno.



tagovi

Edmund AdoZimski prelazni rok 2023Mozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara