Dida i Menjan (AFP/ Reuters)
Dida i Menjan (AFP/ Reuters)

Dida: Menjanu su nedostajale tehničke osnove kada je došao u Milan

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.09.22. | 22:36

Kaže trener golmana Rosonera o momku kojeg smatra jednim od najboljih na svetu

Strahovali su navijači Milana da će teško pronaći dostojnu zamenu Đanluiđiju Donarumi, ispostavilo se da su je Rosoneri našli momentalno čim ih je mladi Italijan napustio bez obeštećenja. Transfer Majka Menjana iz Lila vredan 14.400.000 evra ispostavio se kao vrhunski. Odmah je Francuz zauzeo mesto među stativama, profilisao se kao jedan od najboljih čuvara mreža na Apeninima i pomogao velikanu da mimo svih očekivanja i posle decenije i kusur čekana postane šampion Italije.

Ipak, nije Menjan došao na San Siro kao kompletan golman koji ima sve. Tako bar tvrdi legendarni Milanov čuvar mreže Nelson Dida, koji je inače trener golmana u Milanelu.

Izabrane vesti

"Stavio bih ga među pet do deset najboljih golmana sveta u ovom trenutku, a pritom on konstantno napreduje", rekao je Brazilac na prezentaciji novog dokumentarnog filma o eri Karla Ančelotija u Milanu i nastavio: "Naučio sam ga onome što sam ja svojevremeno učio. Dolazak u Milan sa sobom nosi veliku odgovornost. Nedostajale su mu osnove tehnike, ali on svakodnevno napreduje u tom pogledu."

U prošloj, šampionskoj sezoni Menjan je odigrao 32 utakmice i primisao samo 21 gol, a čak u 17 navrata uspeo da sačuva svoju mrežu. Iako mu je prošle jeseni predviđana pauza od tri meseca zbog povrede ručbog zgloba, Francuz se vratio na teren već za nešto više od mesec dana i propustio je samo šest duela.

Problem za Milan je što se Menjan ponovo suočava sa povredom. Ovoga puta je u pitanju list, a predviđena pauza je mesec dana. Samim tim, trebalo bi da propusti šest do sedam duela, uključujući oba meča protiv Čelsija u Ligi šampiona.


tagovi

Majk MenjanDidaac milanMilan

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara