Džamal Musijala (©reuters)
Džamal Musijala (©reuters)

Die besten! Spektakl, goleada i Bajernov trofej, Nemačka uzdiše zbog Musijale (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 30.07.22. | 22:29

Nastavlja se niz minhenskog giganta u sezoni, Mane strelac na debiju, poluvreme iz snova za talentovanog nemačkog vezistu

Još se u Nemačkoj nije slegla prašina zbog poslednjih reči Roberta Levandovskog, koji je bez previše uvijanja napao pojedince iz uprave Bajerna (čitaj: Braca Salihamidžića) da se prema njemu nisu poneli korektno u danima i nedeljama pre definitivnog rastanka posle osam plodonosnih godina, a ako bi nešto moglo da natera sve u Minhenu da konačno okrenu novi list i posvete se budućnosti onda su to nastavak trofejnog niza i pre svih - Džamal Musijala.

Nemačka je definitivno dobila mladu zvezdu evropskog fudbala, Nemačka je u utakmici Superkupa uzdisala zbog majstorija 19-godišnjeg veziste kome Julijan Nagelsman sada mora da obezbedi sigurne minute u prvoj postavi jer bi bio veliki greh da se ovakvom talentu ne pruži prostor da dalje igrački cveta!

Izabrane vesti

Lajpcig je izvukao deblji kraj u fantastičnom obračunu sa najboljim timom Bundeslige koji je prvi pehar u sezoni osvojio uz rezultat 5:3 (3:0), dok je Musijali bilo dovoljno poluvreme da cela Nemačka sa sjajem u očima gleda njegove poteze i obeleži utakmicu koja otvara novu poteru za "salatarom". Bajernov dragulj blistao je na terenu Red Bul Arene i pokazao zašto je možda i najbolji tinejdžer današnjice - svakako među najboljim - jer se sa takvom lakoćom poigravao sa odbranom Lajpciga da je direktno uticao da njegov tim već na poluvremenu ima ogromnu prednost.

Gol, učešće u akciji za pogodak, pa asistencija! Treba li još nešto? Plesao je po terenu momak koga mnogi vide kao legitimnog naslednika Tomasa Milera i učinio da se bar posle 45 minuta ni na trenutak ne dovede u pitanje to ko će kući sa peharom u rukama.

Pošto je otvorio golgeterski niz već u 14. minutu Musijala je odigrao jednu od ključnih uloga kod debitantskog pogotka Sadija Manea koga je ipak proigrao Serž Gnabri, da bi potom pred sam odlazak u svlačionicu zajedno sa Milerom odigrao jednu od najlepših akcija na utakmici posle koje je Benžaman Pavar povisio rezultat na 3:0.

Nastavak utakmice doneo je razmenu vatre kakvoj se malo ko nadao posle onakvog poluvremena Bajerna i prvenstveno Musijale koji je u tom periodu definitivno ukrao šou i učinio da se ne priča toliko o prvom golu novajlije iz Liverpula.

Doduše, od sigurne pobede Bajerna došlo se do toga da je verovatno i Nagelsman malo strepeo za konačni ishod pošto je Lajpcig tvrdoglavo jurio napred i umalo napravio čudo. Već u prvom delu utakmice domaćinu je poništeg gol Kristofera Nkunkua zbog ofsajda, pa je prvi gol viđen tek u 59. minutu kada je Marsel Halstenberg nadskočio odbranu Bajernas i matirao Manuela Nojera. Tri gola razlike vratio je Serž Gnabri u 66. minutu pre nego što je Maneu oduzeta druga recka zbog nedozvoljene pozicije. Ubrzo zatim Nkunku je našao svoje ime na listi strelaca, da bi pred samu nadoknadu Dani Olmo zaledio Bajern golom kojim je minus postao minimalan. Ipak, da se u Minhenu ipak slavi osvajanje pehara Superkupa potvrdio je Leroj Sane duboko u nadoknadi.

Nagelsman se odlučio da utakmicu počne sa Matijsom De Lihtom, Rajanom Gravenberhom i Nusairom Mazrauijem. Svi oni dobili su šansu u nastavku, baš pre nego što je Lajpcig zakomplikovao stvari na terenu.

Sada da vidimo kako će mladi stručnjak da uklopi sve nove karike i da li će da učini Bajern jačim.



tagovi

Džamal MusijalaSerž GnabriSadio ManeBenžamin PavarKristofer Nkunkusuperkup nemačke

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara