Dijego Kosta (©Reuters)
Dijego Kosta (©Reuters)

Dijego Kosta i dalje slobodan: Marselj nije imao 16.000.000, Turci nudili 2.500.000, od Lige šampiona ga deli 5.000.000

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.02.21. | 13:26

Pre mesec dana rastao se sa madridskim Atletikom

Dijego Kosta već mesec dana nema angažman. Rastao se sa Atletikom iz razloga lične prirode, a iako je imao brojne ponude na stolu još uvek je bez kluba. Odbio je Trazbon, iz Premijer lige nije dobio konkretnu ponudu, iako je želja postojala, Olimpik Marselj nije imao novca da ga plati. Kao slobodan igrač, nada se skorijem uhlebljenju, dok formu održava u lokalnom klubu iz rodnog Lagarta.

Sreća je što, kako nije ugovorom vezan ni za jedan klub, može u svakom trenutku da dobije novi angažman. Tako zajedno sa svojim agentom nastavlja da češlja tržište u potrazi za pravim rešenjem. Otišao je na svoj zahtev iz madridskog Atletika, koji nije hteo da mu staje na putu. Ipak, umetnule su Jorgandžije u ugovor o raskidu saradnje i klauzulu prema kojoj mora da uplati na račun Madriđana 25.000.000 evra ukoliko potpiše za Real Madrid, Barselonu ili Sevilju. Ako želi karijeru da nastavi u jednom od klubova koji se takmiče u Ligi šampiona, kasu na Vanda Metropolitanu će morati da dopuni sa 5.000.000 evra.

Izabrane vesti

U prethodnih mesec dana imao povezivan je sa čak šest klubova iz Premijer lige, izdvajali su se Arsenal, Vulverhempton i Mančester Siti. U Španiji su situaciju pratili Sevilja i Elče, dok se pisalo i o interesovanju italijanskog prvaka Juventusa. Kosta još uvek čeka na ponudu.

Kina je uvek bila opcija, Gvangžu Evergrande je opipavao puls, dok se u poslednje vreme spekuliše da bi 32-godišnji reprezentativac Španije mogao da ponese dres Boke Juniors. Ali još uvek ne postoji ništa konkretno.

Pregovarao je sa Olimpik Marseljom, ako se to može nazvati pregovaranjem. Andre Viljaš Boaš je na konferenciji za medije otkrio da je sa nepoznatog broja dobio poruku interesantne sadržine: "Dijego Kosta želi na Velodrom". Jasno, francuski klub nije mogao da izađe u susret zahtevima iskusnog napadača.

"Prva stvar je da Dijego Kosta zarađuje 16.000.000 evra godišnje bez poreza. Dobio sam poruku sa nepoznatog broja da Dijego Kosta hoće da dođe u Olimpik Marselj. Mislio sam da je šala. On je jedan od najboljih napadača na svetu, tražiće nešto više. Što se tiče njegove plate, nismo bili sposobni da je pokrijemo".

Zvaničnu ponudu imao je iz Turske. Trabzonspor je stavio ugovor na tri sezone, težak 7.500.000 evra. Snažni golgeter nije bio preterano zainteresovan.

Sada u domoviin održava formu i čeka novu ponudu za nastavak karijere. Za to vreme madridski Atletiko igra istorijsku sezonu i krupnim koracima korača ka osvajanju titule.


tagovi

Dijego KostaZimski prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara