Dijego Kosta (Foto: AFP)
Dijego Kosta (Foto: AFP)

Dijego Kosta se dogovorio sa Benfikom

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.03.21. | 18:42

Španac bi od naredne sezone trebalo da predvodi napad lisabonskog tima

Čitavog prošlog leta Benfika je tragala za proverenom "devetkom". Edinson Kavani bio je najveća želja, ali i najteže ostvariva, jer je Matador tada kao slobodan igrač zahtevao ogromnu količinu novca, što lisabonski klub, koji je usred pandemije već potrošio preko 100.000.000 evra na pojačanja, nije mogao da mu obezbedi.

Ali od naredne sezone Žorž Žezus će imati ono što je tražio: proverenog, iskusnog napadača i dobiće ga u - Dijegu Kosti. Šuškalo se prethodnih dana da mu Orlovi nude bogat ugovor, a danas Mundo Deportivo uverava da je sklopljen i usmeni dogovor dve strane.

Izabrane vesti

Katalonski list ne pominje visinu godišnje plate niti dužinu Kostinog ugovora, ali tvrdi da će ukoliko se španski napadač od naredne sezone nastupati na La Lužu.

Podsetimo, Kosta je bez kluba od januara, kada je sporazumno raskinuo ugovor sa Atletiko Madridom. Od tada se 32-godišnji napadač nalazi u Brazilu, gde je čekao ponude zainteresovanih klubova. Ponude su slali Al Nasr, Palmeira i Santos, ali je Dijego svaku odbio, željan da se i dalje dokazuje na najvišem nivou.

Iz tog razloga ga je njegov agent Žorž Mendeš nedavno ponudio i Marselju, međutim, u Olimpiku nisu mogli da isprate njegova finansijska potraživanja, te su odbacili mogućnost Kostinog angažovanja.

Kolika su ona za sada je nepoznato, ali će sve postati jasnije kada u Lisabonu ozvaniče saradnju. Naravno, ukoliko se Kosta u međuvremenu ne predomisli.

Primeira je Kosti dobro poznata, jer je pre nego što je stigao u Atletiko Madrid nastupao za Penafiel i Bragu.


tagovi

Dijego KostaBenfika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara