Landri Dimata (©AFP)
Landri Dimata (©AFP)

Dimata započinje u Alkmaru operaciju "Oporavak karijere"

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.09.22. | 11:30

Debi nekada skupocenog napadača iz Belgije u dresu NEC-a se očekuje ovog četvrtka od 20 časova protiv AZ-a u zaostalom meču 3. kola Eredivizije

Negde je u lošem smeru skrenula karijera Landrija Dimate. Belgijski fudbaler kojeg je pre pet godina Volfzburg platio Ostendeu 11.500.000 evra nije uspeo da se snađe u Nemačkoj, a kasnije ni Anderlehtu i Espanjolu, pa je rešio da napravi korak niže i da proba da se oporavi u Holandiji. Ovaj 25-godišnji napadač je u utorak zvanično postao član NEC-a, a već ovog četvrtka će imati priliku da debituje, protiv AZ Alkmara u zaostalom meču 3. kola Eredivizije.

Nekadašnji mladi reprezentativac Belgije, rođen u Demokratskoj Republici Kongo, prošle sezone je na 38 mečeva u dresu Espanjola ostvario učinak od pet golova i samo jedne asistencije. Bili su mu to prvi pogoci van granica Belgije, u Volfzburgu na 24 utakmice nijednom nije bio strelac.

Izabrane vesti

Videćemo hoće li mu Holandija biti plodonosna, ofanzivan stil fudbala u Erediviziji svakako bi trebalo da odgovara 185 centimetara visokom špicu. Pitanje je samo koliko je Dimate spreman za prvu postavu, jer iako je prošao kompletne pripreme sa Špancima, nije odigrao nijedan takmičarski meč ovog leta. Uz to je tek u sredu prvi put trenirao sa novim saigračima, zato je realnije da susret AZ-om započne sa klupe.

Susret AZ-a i NEC-a je bio zakazan za 10 dana ranije, ali je pomeren zbog obaveza tima iz Alkmara u kvalifikacijama za Ligu konferencije. AZ ih je savršeno odigrao, onako kako je želeo, pa je eliminisao redom Tuzla Siti, Dandi Junajted i Žil Visente, za plasman u grupnu fazu. Dobio je dobru grupu sa Apolonom iz Limasola, Vaduzom i Dnjeprom 1, pa je glavni favorit za osvajanje prvog mesta i direktan plasman u osminu finala.

20.00: (1,53) AZ Alkmar (4,20) NEC (6,25)

Pre toga vratiće se izabranici Paskala Jansena domaćoj sceni, na kojoj su zasad takođe savršeni. U prvenstvu Holandije su ostvarili sve tri pobede, redom su bili bolji od Go Ahed Iglsa (2:0), Sparte iz Roterdama (3:2) i Kambura (1:0). Doduše, sada ih očekuje najteži rival do sada.

NEC-u nedostaje konstantnost, do sada je zabeležio po jedan od svakog mogućeg ishoda. Najpre je od njega bolji bio Tvente (0:1), potom je savladan Volendam (4:1), da bi prošlog vikenda u 88. minutu golom Ibrahima Sisoka za 1:1 izborio bod protiv Groningema. Dolazak Dimatea bi mogao da povuče NEC u napred, ka plasmanu u baraž za Ligu konferencije. Prošle sezone mu je on izmakao za tri poena. AZ ga je igrao i na kraju osvojio.

---------------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

---------------------

HOLANDIJA 1 – ZAOSTALI MEČ 3. KOLA

Četvrtak

20.00: (1,53) AZ Alkmar (4,20) NEC (6,25)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Landri DimataNECAZ AlkmarEredivizijaHolandija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara