Kvinsi Promes (Reuters)
Kvinsi Promes (Reuters)

Dinamo gubitnik sezone u Rusiji: Promašio penal u 99. minutu, Spartaku kup posle 19 godina

Vreme čitanja: 2min | ned. 29.05.22. | 18:28

Tragičar Fomin nije bio precizan sa bele tačke i prokockao je šansu da pogodi za 2:2

Veliki dan za crveno-beli deo Moskve. Fudbaleri Spartaka nisu blistali u domaćem prvenstvu, iz Lige Evrope su u osmini finala elimisani pre nego što se lopta zakotrljala, je sve to palo u senku nakon prvog trfeja u ruskom kupu pos 19 godina. Planove popularnim Gladijatorima pokušao je da povari gradski rival Dinamo, ali je domaćin na Lužnikiju bio za nijansu bolji, baš za taj jedan gol koji je i napravio razliku - 2:1.

A moglo je da bude potpuno drugačije da Danil Fomin nije promašio penal u devetom minutu sudijske nadoknade. Roman Jevgenjev je padom u protivničkom šesnaestercu nakon duela, zahvaljujući intervenciji vara, dao Dinamu nadu za preživljavanjem, ali je Fomin umesto u heroja izrastao u tragičara. Zanimljivo, devetog decembra prošle godine Legija je promašenim penalom u 97. minutu omogućila Spartaku da overi prvo mesto u grupi, a nekih sedam meseci kasnije, Policajci su mu olakšali osvajanje kupa na identičan način.

Izabrane vesti

Osim heroja iz protivničkih redova, Spartak je imao dvojicu u svojim. Počev od Aleksandra Soboleva koji je sezonu okončao golom i asistencijom. Načeo je visoki napadač rivala posle 10. minuta igre 14. ovosezonskim pogotkom u svim takmičenjima.

Početak drugog poluvremena ekipa odlazećeg trenera Sandra Švarca iskoristila je da izjednači rezultat preko supertalentovanog centralong veziste Arsena Zakarijana, međutim još jednom je bljesnuo Sobolev, ovoga puta spojivši sa golom Kvinsija Promesa koji je spretno zaobišao protivničkog golmana pre nego što je postigao, ispostavilo se, gol za trofej.

Bila je ekipa Spartaka konkretnija, imala dominaciju u posedu lopte (58 odsto), od osam udaraca uputila četiri u okvir gola, dok je pogodak Zakarijana bio jedini trenutak kada je Dinamo poslao prcizan udarac ka golu rivala.

Dinamo na kraju sezone dobija etiketu gubitnika u ruskom fudbalu, budući da je u jednom momentu bio viđen kao pretendent na titulu, a prvenstvo okončao kao trećeplasirani. A danas je prokockao priliku za popravni i prvi kup trofej od 1995. godine.


tagovi

Kup RusijeSpartak MoskvaDinamo MoskvaKvinsi Promes

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara