Marko Tolić (Printscreen)
Marko Tolić (Printscreen)

Dinamo oteo Lokomotivi još jednog igrača pred zagrebački derbi

Vreme čitanja: 3min | ned. 16.08.20. | 16:55

Marko Tolić postao je novi fudbaler šampiona Hrvatske dan pred utakmicu dva tima

Tek što su ove sezone dobili dva učesnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona, Hrvati bi mogli da ostanu bez jednog. Nakon što je nedavno jedan član Lokomotive iz Zagreba pozitivno testiran na korona virus, dodatna testiranja donela su još četiri pozitivna testa, pa zagrebački klub mogao da ostane bez nagrade u vidu kvalifikacija za elitno kontinentalno takmičenje do koje je stigao nakon najuspešnije sezone u istoriji.

Zaraženi fudbaleri nalaze se u izolaciji, jučerašnji trening je otkazan, a pod znakom pitanja bio je i zagrebački derbi sa Dinamom kojim je Lokomotiva trebalo da otvori novu sezonu (20.00). No, kako u hrvatskim medijima i dalje nema informacija da je meč otkazan, izvesno je da će se i odigrati.

Izabrane vesti

I nije to prisustvo korona virusa bio jedini problem za Lokose.. Posle brojnih, ne toliko bitnih odlazaka, klub je napustio Marko Tolić, ponajbolji fudbaler ekipe sa 11 pogodaka i pet asistencija u prethodnoj sezoni i preselio se u – Dinamo. Jednostavno, šampion je odlučio da se počasti, zakucao na vrata filijale i dobio vrlo kvalitetno pojačanje. Hrvatski vezista je ovim transferom, kako kaže, ostvario san, s obzirom da je u mlađim kategorijama nastupao za Modre. Finansijski detalji transfera za sada nisu poznati, spekuliše se o cifri od 300.000 evra, dok je 24-godišnji igrač potpisao ugovor na pet godina.

Bio je to treći transfer Dinama u ovom prelaznom roku, nakon što je pre svega nekoliko dana u tim stigao Kristijan Jakić, takođe iz Lokomotive, dok je prelazak Stefana Milića iz podgoričke Budućnosti realizovan još po otvaranju pijace.

Lokomotiva je prethodnih godina Dinamo bila “džak za udaranje“, ali je na poslednja dva susreta uspela da ostane neporažena, zabeleživši remi, a potom i pobedu pre nešto više od dva meseca.

Nešto ranije Hajduk će dočekati Istru (17.55). Puljani su opstanak izborili tek nedavno u doigravanju, zbog čega su imali manje vremena za odmor od ostalih prvoligaša. Pored toga, još uvek nisu formirali ekipu za aktuelnu sezonu. Trener Ivan Prelec je pred odlaskom, a dobar deo ekipe iz prethodne sezone je još uvek na čekanju, pa Istra na Poljud ide oslabljena.

Istina, Istra je u problemima, ali nas to ne zanima. Mi moramo u utakmicu da uđemo maksimalno angažovano, bez ostvrtanja na njih. Imamo neke izostanke kao što se zna, pogotovu u ofanzivnoj liniji, ali smo ove nedelje radili upravo na tome da bi to izgledalo dobro“, rekao je trener domaće ekipe Igor Tudor koji i dalje uvažava poverenje uprave, uprkos tome što je Hajduk sa njim na čelu u drugom delu sezone pao sa druge na petu poziciju.

Kadrovske probleme imaju i Splićani. Zbog suspenzija koje vuku iz prošle sezone neće igrati Žairo, Vušković i Diamantakos, dok je Eduok povređen.

Hajduk je dobio 17 od prethodnih 19 međusobnih duela, dok su preostala dva završena nerešenim rezultatom. Istra je poslednji put slavila pre nešto više od pet godina na svom terenu.

HRVATSKA 1 - 1. KOLO

Petak

Varaždin - Gorica 1:5 (0:1)

Subota

Rijeka - Šibenik 2:1 (0:1)

Osijek - Slaven Belupo 0:0 (0:0)

Nedelja

17.55: (1,15) Hajduk (7,00) Istra 1961 (15,0)

20.05: (1,30) Dinamo (5,00) Lokomotiva Zagreb (9,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Hrvatska 1Dinamo ZagrebLokomotiva Zagreb

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara