Dinamo Zagreb vratio jednog od najvažnijih igrača u istoriji kluba

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.09.23. | 19:18

Potpisao i Fran Brodić, čeka se Brazilac iz Bundeslige...

Dinamo u smiraj prelaznog roka završava vrlo zanimljive poslove. Juče smo pisali kako je na pragu Maksimira brazilski levi bek iz Bundeslige, a evo danas opremu Modrih zadužio je dugogodišnji kapiten i jedan od najvažnijih igrača u novijoj istoriji kluba - Arijan Ademi (32).

Manje od pola godine potrajala je Ademijeva kineska avantura. Krenulo je dobro, postigao je iskusni univerzalac neke važne pogotke za Peking Guan, ali u poslednje četiri utakmice odigrao je tek minut, a njegova ekipa pritom osvojila 10 bodova. Rastanak se tako dao naslutiti.

Izabrane vesti

„Povratak u Dinamo, iz moje perspektive, nikad nije bio upitan. Nisam očekivao da će se dogoditi tako brzo, ali eto, stvari su se tako posložile. Sve vreme sam iz Kine pratio svaku utakmicu, svaku vest vezanu uz svoj voljeni klub, tako da sam presrećan ovim epilogom. U celom procesu su, naravno, veliku ulogu odigrali klupska uprava i sportski sektor, jer kroz kontakt s njima osetio sam koliko me žele nazad", kazao je Ademi.

A u klupskoj objavi nakon obavljenog posla, ovako stoji: "Maksimirski vođa i nogometni virtuoz, jedna od najznačajnijih figura klupske povijesti i rekorder po osvojenim trofejima, Arijan Ademi, ponovno je igrač Dinama"!

Ademi je do sada odigrao 373 zvanične utakmice za zagrebačkog velikana. Više je sakupio samo Dražen Ladić - 468.

Momka iz Šibenika želeo je u Trabzonu i Nenad Bjelica, međutim turski klub je nudio samo pozajmicu Kinezima. Oni su bili rešeni da prodaju Ademija, što je Dinamo iskoristio. Poslednjih dana bilo je reči da se radi o sumi od oko 1.500.000 evra.

Šampion Hrvatske je tokom dana potvrdio i dolazak Frana Brodića, ali on ostaje na pozajmici u Varaždinu.


tagovi

Arijan AdemiLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara