Dinamova greška od 35.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | ned. 29.03.20. | 11:15

Češu se po glavi na Maksimiru zbog Gabrijela Magaljaeša

Važi Dinamo Zagreb za uzor ispravnog poslovanja kada su transferi u pitanju, makar za ovaj deo prostora jugoistočne Evrope.

Ali, umeju i Modri da promaše. I to debelo da promaše. Da naprave grešku zbog koje se danas češu. Teško da je nekom jasno kako su Zagrepčani uspeli da „previde“ igrača kojeg su doveli na pozajmicu i vratili gotovo „neraspakovanog“, a on danas vredi 35.000.000 evra.

Izabrane vesti

Pre dve godine, u zimu 2018. u Zagreb je stigao Gabrijel Magaljaeš, mladi štoper Lila. Francuzi su ga doveli godinu ranije iz Avaija i platili ga 3.000.000 evra, ali iako je napunio 20 godina, nije mogao da se izbori za šansu među Dogama. Zato je izbor pao na Dinamo.

Selidba na Maksimir ispostavila se kao promašaj i za Gabrijela i za Dinamo. Brazilac je odigrao samo jednu utakmicu za prvi tim i prekomandovan je među – rezerviste. Neobična odluka, zaista, da se igrač doveden na pozajmicu šalje u rezervni tim, koji se takmiči u drugoj ligi. Posle šest meseci Modri nisu ni pokušali da zadrže Magaljaeša, koji se vratio u Lil. I tamo – eksplodirao!

Brazilski štoper se posle letnjih priprema ustalio u prvoj postavi Doga i zaigrao na vrhunskom nivou. Igrao je toliko kvalitetno, da je letos, navodno, Juventus slao Lilu ponudu od 22.000.000 evra, a Francuzi su je odbili. Svesni su i oni da u narednom prelaznom roku neće moći da zadrže Gabrijela.

Štaviše, kako pišu engleski mediji, Magaljaeš je jednom nogom već u Čelsiju, koji će za njegov transfer platiti 35.000.000 evra. A, zainteresovan je i PSŽ...

Eto, ume i Dinamo da omane...

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara