Komnen Andrić (Reuters)
Komnen Andrić (Reuters)

Dinamu izmiče tlo pod nogama, Rijeka ga nokautirala iz Kupa Hrvatske (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.12.21. | 20:56

Ništa od duple krune za Modre ove sezone

Tron najboljeg hrvatskog kluba se ozbiljno zaljuljao zagrebačkom Dinamu.

Doskorašnji hrvatskog šampionata Rijeka je pokazala da sjajan prvi deo sezone nije slučajnost i napravila je iznenađenje i u nacionalnom kupu gde je usred Maksimira eliminisala Dinamo u četvrtfinalu pobedom od 3:1.

Izabrane vesti

Sada je definitivno da Modri neće odbraniti duplu krunu iz prošle sezone, a pitanje je da li će odbraniti i domaću titulu jer za sada deluje da ćemo gledati žestoku trku četiri kluba za prvo mesto.

Rijeka je Maksimir šokirala sa dva gola u tri minuta i izdržala pritisak domaćih do kraja. U intervalu od 27. do 30. minuta su mrežu Dinama tresli Horhe Obregon i švajcarski reprezentativac Josip Drmić, a na kraju mu je u nadokandi vremena definitivnu presudu potpisao njegov đak Robert Murić.

Za Dinamo su kobne bile kontre Riječana koji su maksimalno iskoristili visoko postavljenu odbranu domaćih. Kolumbijac Obregon je prvi kaznio Modre, a potom je Drmić duplirao prednost.

Posle toga je Dinamo dominirao, stvarao šanse i u 73. minutu smanjio zaostatak golom Tolića kojem je asistirao srpski napadač Komnen Andrić. Imao je Dinamo dve sjajne prilike preko Oršića za izjednačenje ali je prvi šut zaustavljen na gol-liniji, a drugi je zaustavila prečka.

Kada je Dinamo krenuo svim silama napred, u sedmom minutu nadoknade se otvorila kontra za Roberta Murića koji je zapečatio sudbinu kluba u kojem je ponikao i nije se baš na prijateljski način rastao sa njim.

Rijeka je poslednji polufinalista hrvatskog kupa pošto su prethodno plasman među četiri najbolja obezbedili Hajduk, Osijek i Gorica.


tagovi

Dinamo ZagrebRijekaJosip Drmić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara