Troj Dini (Foto: AFP)
Troj Dini (Foto: AFP)

Dini pogurao Votford do trećeg mesta

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.12.20. | 23:44

Ekipi Vladimira Ivića desetak minuta dovoljno za pobedu nad Roteramom - 2:0

Vikaridž Roud je proteklog vikenda osvojen po prvi put posle sedam mečeva u Čempionšipu, ali je Votford ovog utorka, samo tri dana kasnije, još jednom potvrdio da kod kuće igra ozbiljan fudbal. Ekipa Vladimira Ivića dočekala je Roteram u 17. kolu najkvalitetnijeg drugoligaškog karavana na svetu i isti poslala nazad u Južni Jorkšir praznih ruku, popevši se na treću poziciju – 2:0 (2:0).

Mlinari su u predgrađe Londona stigli u pravi čas za srpskog stručnjaka, s obzirom da je bio u seriji od pet mečeva bez trijumfa, Iviću je bila potrebna pozitivna reakcija posle blede partije protiv Kardifa u prethodnom kolu i može bivši strateg Partizana da bude zadovoljan odgovorom svojih izabranika.

Izabrane vesti

Stršljenovi su upisali sedmi trijumf kod kuće, i što je najbitnije, izbegli su mučenje. Meč su rešili u uvodnim minutima, prvenstveno zahvaljujući kapitenu Troju Diniju, da bi u nastavku znalački odradili posao. Oba gola stigla su posle centaršuteva sa leve strane. Prvi već u 4. minutu iz kornera, kada je Dini loptu sa prve stative prosledio na drugu ka Kabaseleu, a stameni štoper se sjajno snašao. Drugi je stigao desetak minuta kasnije, praktično na identičan način. Još jedan centaršut u srce šesnaesterca, lopta kači nekoga u gužvi i stiže do usamljenog Dinija na drugoj stativi – 2:0.

Roteram je pristupom u nastavku pokazao želju da stigne makar do boda, ali je Ben Foster izvrsnom reakcijom odbranio udarac Kajla Vejzela i sprečio napadača iz Severne Irske da unese neizvesnost u meč, čime je potpisao treći uzastopni poraz timu iz Južnog Jorkšira.

ČEMPIONŠIP - 17. KOLO

Utorak

Koventri - Luton 0:0

Hadersfild - Šefild Venzdej 2:0 (2:0)

/Koroma 11, Mbenza 24/

Milvol - KPR 1:1 (0:0)

/Bodvarson 70 - Čeir 53/

Stouk - Kardif 1:2 (1:0)

/Morison 25ag - Glacel 66, Morison 76/

Svonsi - Bornmut 0:0

Votford - Roteram 2:0 (2:0)

/Kabasele 4, Dini 15/



tagovi

ČempionšipVladimir IvićRoteramvotford

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara