Detalj iz Rekopa Sudamerikane (©Reuters)
Detalj iz Rekopa Sudamerikane (©Reuters)

Dinizismo ne može uvek da prođe: LDU Kito na pola puta da opet opljačka Fluzao (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.02.24. | 06:58

Ekvadorski klub posle prvog meča ima minimalnu prednost

Decenija i po je prošla, a navijači dva kluba i dalje pamte. Uspomene ekvadorskog kluba su lepše, jer je LDU Kito dobio Fluminense u Kopa Libertadoresu. Na taj način je ušao u istorijske knjige Zelenkog kontinenta, da bi samo godinu dana preko istog rivala došao i do trofeja Kopa Sudamerikane. Na dobrom je putu, tačnije na pola puta, da ga treći put opljačka.

Dinizismo je očarao svet, drugačiji je od svega viđenog. Barem u eri modernog fudbala, jer tu i nema previše prostora za manevrisanje, egzibicije i iskakanjeiz šablona. Sve to ne postoji kod Fluminenseovog trenera, međutim, atipičan stil fudbala nema baš uvek i dvuda prođu. Velikan iz Rio de Žaneira je u Kitu kapitulirao, ima minimalaz zaostatak u dvomeču za trofej Rekopa Sudamerikane, i nedelju dana će morati da odigra znatno bolje kako bi imao šta da traži – 1:0 (0:0).

Izabrane vesti

Fluminense je ima posed, do iznemoglosti vrteo loptu u poslednjoj liniji, kat-kad se mučio da je i iznese. Igra je bila jalova, velike šanse nije ni stvaraoNeretko pod pritiskom gubio lopte i morao da spasava živu glavu. Nije da na to nije navikao, bilo je takvih situacija, međutim, sada ga je nadmudrio tim koji je u novoj godini bez odigrane utakmice za bodove, za prolaz.

Ni pauza u šampionatu nije smetala LDU Kitu, imao je konkretnije prilike, a gol je dao – iz prekida. I dugo je morao da čeka odluku iz VAR sobe. Centrirao je Lukas Piovi, iskrao se Aleks Arse Barios i lopta mu je samo liznula kopačku. Više nego dovoljno da se situacija analizira, pošto je bio iza odbrame. Aliposle povlačenja linija utvrđeno je da ofsajda nema, gol iz drugog minuta nadoknade drugog poluvremena je priznat, a Fluzau je do kraja imao problem da se sabere.

I pre no što je prvi džoker Đozepa Alkasera zatresao mrežu, mogli su u nekolikonavrata gosti da vide loptu u njoj. Jednom posle loše komunikacije i još goreg pasa poslednje linije tima za golmana. Malo je falilo da padne autogol. Kasnije je Fabio vrhovima prstiju skrenuo loptu u korner, a trsla se i konstrukcija gola od silovitog udarca.

Mogu u Fluminenseu da budu zadovoljni, jer za nekoliko dana oni će biti domaćini, a tada se obično druga pesma peva.

REKOPA SUDAMERIKANA (PRVI MEČ)

Petak

LDU Kito – Fluminense 1:0 (0:0)

/Arse 90+2/




tagovi

Južna AmerikaRekopa SudamerikanaFluminenseLDU Kito

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara