Filip Đorđević u duelu sa Kristijanom Ronaldom (©Reuters)
Filip Đorđević u duelu sa Kristijanom Ronaldom (©Reuters)

Đorđević vodi Kjevo u baraž, Inzagijev popust za Nestu

Vreme čitanja: 3min | pet. 24.07.20. | 10:03

Leteći magarci posle dva vezana poraza moraju da pobede Čitadelu ako žele da ostanu u igri za povratak u Seriji A. U Frozinoneu sudar dva velika asa italijanskog fudbala

Ova sezona u drugoligaškom karavanu u Italiji protekla je u dominaciji Beneventa. Izabranici trenera Pipa Inzagija odavno su se vratili u Seriju A, a to bi danas mogao da učini i Krotone koji ima zicer u Livornu protiv najgore ekipe Serije B. Trijumf gostiju bi dva kola pre kraja rešio pitanje i drugog direktnog učesnika elitne lige na Apeninima.

To ne znači da neće biti uzbuđenja u preostala tri kola. Vodi se veika bitka za mesto u baražu, kao i za opstanak. Više od pola lige se bori da makar zauzme osmo mesto koje vodi u doigravanje za popunu Serije A.

Izabrane vesti

Kjevo je nekada bilo hit i najbolje lige u Italiji, ali teški dani za ekipu iz Verone. Leteći magarci su i dalje u konkurenciji za mesto u baražu, ali su vezali dva poraza. U prošlom kolu su poraženi od Juvestabije na gostovanju sa 3:2, a oba gola za goste delo je nekadašnjeg srpskog reprezentativca i bivšeg napadača Crvene zvezde, Nanta i Lacija, Filipa Đorđevića. Iskusni fudbaler ove sezone je postigao osam pogodaka, a dva gola u prošlom kolu su mu bila prva u nastavku sezone posle pandemije virusa korona.

To bi mogao da bude nagoveštaj ulaska u formu u finišu sezone. Protivnik timu iz grada ljubavi je Čitadela koja je takođe u očajnoj formi, sa četiri uzastopna poraza. Ipak, i dalje je na poziciji koja vodi u baraž. Kjevo zaostaje pet bodova za današnjim rivalom, pa je pobeda imperativ za ekipu sa Bentegodija. U prvom delu sezone nije bilo pobednika – 1:1.

Još jedan meč koji bi mogao da odluči o putniku u baraž je duel u Salernu. Domaća Salernitana dočekuje Empoli. Gosti iz Toskane su upali u krizu, imaju dva poraza u nizu i sada nisu na mestu koje vodi u baraž. Poslednje dve utakmicu u Salernu su izgubili.

Askoli je u formi u finišu sezone. Ekipa za koju igra nekadašnji fudbaler Partizana Nikola Ninković vezala je četiri trijumfa, ali još nije izbegla igranje plej-auta, a može čak i da se umeša u borbu za baraž (Piza na osmom mestu beži pet bodova). Popularni Džigi je ove sezone postigao sedam golova u Seriji B.

Filipo Pipo Inzagi (©Reuters)Filipo Pipo Inzagi (©Reuters)

Benevento je posle promocije u Seriju A malo spustio gas. Fudbaleri lidera drugoligaškog karavana jedva čekaju kraj naporne sezone. Na poslednja dva gostovanja tim Pipa Inzagija je poražen, pa bi opuštanje lidera mogao da kazni Frozinone koji se bori za mesto u baražu.

Frozinone ove sezone sa klupe predvodi nekadašnji as Lacija i Milana Alesandro Nesta. Biće to duel protiv nekada ljutog rivala iz Serije A, ali saigrača iz reprezentacije Italije. Domaćin ima samo pobedu u prethodnih devet kola. Pokvario je utisak, ali je i dalje na poziciji koja garantuje baraž za ulazak u Seriju A.

Osim Livorna, Trapani će teško da izbegnu ispadanja, dok se Kozenca, čini se, kasno probudila. Ima dve vezane pobede, ali i dalje je u opasnoj zoni i potrebni su joj nova tir boda protiv Pize koja se bori da ostane na mestu koje vodi u baraž.

SERIJA B – 36. KOLO

Petak

18.45 Livorno - Krotone

21.00 (2,60) Askoli (3,20) Pordenone (2,80)

21.00 (2,40) Kjevo (3,20) Čitadela (3,10)

21.00 (2,50) Kosenca (3,10) Piza (3,00)

21.00 (2,90) Kremoneze (3,00) Specija (2,65)

21.00 (2,60) Entela (3,10) Peruđa (2,85)

21.00 (1,85) Frozinone (3,50) Benevento (4,40)

21.00 (2,55) Salernitana (3,20) Empoli (2,85)

21.00 (2,40) Trapani (3,25) Peskara (3,05)

21.00 (2,30) Venecija (3,15) Juvestabija (3,30)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Filip ĐorđevićKjevoItalijaItalija 2FrozinoneBeneventoSerija B

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara