Humanitarni tiket u podne: Nada Matić tipuje za Udruženje distrofičara iz Novog Sada

Vreme čitanja: 5min | sre. 11.03.20. | 10:45

Stonoteniserka, paraolimpijska reprezentativka očekuje 4+ na Parku prinčeva

Današnja gošća, učesnica "Humanitarnog tiketa u podne", je Nada Matić. Rođena je1984. godine u Skadru. Osnovnu školu je završila u Dečanima, na Kosovu. Ranjena je1999. godine, prilikom NATO bombardovanja autobusa punog civila.

Ranjena sam u predelu kičme, pa su me prebacili u Beograd, gde sam i operisana. Posledica tog ranjavanja je trajna vezanost za invalidska kolica“, kaže za naš portal Nada Matić.

Izabrane vesti

Reket za stoni tenis prvi put je u ruke uzela i počela da igra u banji Slankamen, sa svojim sadašnjim bračnim drugom Zoranom. Na svom prvom međunarodnom turniru u Sloveniji, na kome je debitovala za reprezentaciju, osvojila je bronzanu medalju, u ekipnom takmičenju, zajedno sa Borislavom Perić Ranković. Pobednički niz nastavila je u godinama koje su usledile. Obezbedila je plasman za paraolimpijske igre u Japanu 2020. godine, a danas će, uz pomoć kompanije MOZZART, pokušati da obezbedi donaciju za Udruženje distrofičara iz Novog Sada.

Naša kompanija svakom plemenitom kladiocu odobrava ulog od 10.000 dinara za sastavljanje dobrotvornog tiketa. Ukoliko tiket „prođe“ MOZZART dobijeni iznos donira u humanitarne svrhe. Za današnji potencijalni dobitak od 138.400 dinara potrebno je da Nada poentira na sledećim mečevima:

BORUSIJA MENHENGLADBAH – KELN je prvi meč koji kreće u 18.30. U zaostalu utakmicu Bundeslige Menhengladbah ulazi sa suficitom od 14 poena u odnosu na rivala. Keln je u plus fazi od četiri pobede i jednog poraza, ali od Bajerna. Niz od pet pozitivnih rezultata Borusija je prekinula od imenjaka iz Dortmunda. Međusobni skor je na strani domaćih, 23:7:9, 5:1 je najubedljivija pobeda Borusije nad Kelnom. Poslednji okršaj dve ekipe okončan je sa minimalnom pobedom Menhengladbaha.

„Da pokušam sa igrom tri plus“.

Na Evropskom prvenstvu održanom u Kranjskoj Gori, 2007. Godine, Nada stiže do srebrene medalje u ekipnom delu tamičenja. U istoj godini, osvoja veliki broj ekipnih medalja, četiri zlatne i dve srebrene. Rezultat dobrih partija je plasman na paralimpijske igre u Pekingu. Poželela je da tipuje na meč MANČESTER SITI – ARSENAL

„Gol, gol, tri plus“  rekla je naša gošća u momentu tipovanja, a pošto je meč u međuvremenu odložen, po pravilima igre na ovom paru računaće se kvota 1,00 u slučaju da utakmica ne bude odigrana u roku od 50 sati od vremena navedenog u ponudi za klađenje. .

Nakon rođenja sina Luke Nada se vraća treninzima i nastupima za reprezentaciju Srbije i

na prvenstvu sveta koje je održano u Južnoj Koreji  osvaja srebrenu medalju u ekipnom delu takmičenja. Plasirala se za paraolimpijske igre koje su održane u Londonu 2012. godine pa kad smo stigli i do Ostrva evo nas na utakmici Lige šampiona, LIVERPUL – ATLETIKO. U prvom februarskom meču Madriđani su slavili sa 1:0, ali teško da će samo ta zaliha biti dovoljna. Statistika je na strani Jorgandžija, 1:2:4, ali je utisak da su rivali uvek igrali tesne utakmice. Da je Liverpulova forma malo u padu pokazuju tri poraza na poslednjih pet mečeva. Atletiko je poražen u gradskom derbiju pa je nanizao šest dobrih ishoda. Treneri Klop i Simeone ne mogu da računaju na najjače sastave.

„Neka bude iz jedinice u jedinicu“.

Na Svetskom prvenstvu u Bratislavi naše reprezentativke osvojile su zlatnu medalju i dokazale da najsjajnije odličje sa prvenstva iz Pekinga 2014. godine nije slučajnost. U 2019. godini zasluženo je još jedno srebro u pojedinačnoj konkurenciji, a u ekipnom delu srpske reprezentativke su uzele zlato. Do Tokija idemo preko Pariza, makar kad je humanitarni tiket u pitanju. PSŽ – DORTMUND. Prvi meč osmine finala okončan je pobedom Borusije od 2:1 i Dortmund je u nizu od pet pobeda sa dva primljena gola. Parižani su se posle neuspeha u Nemačkoj vratili na pobednički kolosek sa tri trijumfa. Interesantno, PSŽ nema trijumf nad večerašnjim rivalom, 0:2:1. Ako želi dalje mora da trijumfuje, ali naša gošća ide na golove.

„Četiri plus“, konstatuje dobitnica Spartakove nagrade za sportistu 2014. godine, koja se dodeljuje na nivou pokrajine, odnosno, Majske nagrade.

Našu plemenitu gošću upoznajemo da trenutna donirana suma kompanije MOZZART, samo u Humanitarnom tiketu u podne, iznosi 14.808.789, 00 dinara.

Nakon naše današnje učesnice Humanitarnog tiketa u podne plemeniti kladioci narednih dana biće trener Nenad Milinčić, košarkaši Marko Pecarski, Nenad Nerandžić i paraolimpijac Draženko Mitrović. Od ponedeljka kladilačko umeće pokazali su glumica Dragana Mićalović i košarkaš Dušan Miletić.

U duhu misije “Budimo društveno odgovorni i u 2020. godini” kompanija MOZZART će i dalje donirati u zdravstvo, sport, humanitarne akcije, obrazovanje, kulturu, udruženja obolelih…

Još nekoliko rečenica o našem društveno odgovornom poslovanju. Kompanija počinje izgradnju Mozzart – eko parka kod Štark arene. Krenula je i nova akcija “Za duži životni vek – najduži tiket”. Svojevremeno, učestvovali smo u akciji “Bitka za bebe” i donirali smo veći broj inkubatora srpskim porodilištima, a plan je da kompanija donira novih dvanaest inkubatora. Bili smo generalni sponzori studentskog sporta na Beogradskom univerzitetu. U Rektoratu nam je uručena specijalna zahvalnica za naročite zasluge za razvoj sporta na BU. Mozzart je bio naslovni sponzor KLS – a, sponzor ABA lige, KK Borca… Beting partneri smo KSS – a , FSS – a , FK Crvena zvezda, KK Partizan…U akciji “Sto terena za jednu igru” obnovili smo i svečano otvorili tačno 82 košarkaška terena. Poslednje je otvoreno u čast legendarnog Slobodana Pive Ivkovića.

Podsećamo i na MOZZART – ove plemenite kladioce u “Humanitarnom tiketu u podne” sa iznosima od preko 100.000, 00 dinara.To su: Andrea Trinkijeri, Ivan Jović, Vanja Bulić, Momčilo Bajagić, Uroš Tripković, Radomir Antić, Vojin Ćetković, Vojkan Borisavljević, Zdravko Čolić, Miloš Teodosić, Ivan Paunić, Dejan Ristić,  Milena Pavlović Čučilović, Antun Novaković, Pero Antić, Ivan Ivković, Nebojša Vučićević, Darko Tešović… I tako do 49 članova kluba od 100.000, 00 dinara.

MOZZARTOV  843. učesnik Humanitarnog tiketa u podne, proslavljeni eks jugoslovenski i splitski fudbaler, Ivica Šurjak, sastavio humanitarni tiket za rekordnih 823.600 dinara. Ivica je dobitak usmerio ka Udruženju roditelja dece obolelih od malignih bolesti – ZVONČICA.

Obaveštenje važno za Republiku Srpsku! 

Ukoliko prođe humanitarni tiket naše gošće Nade Matić dobitak će biti doniran i za Dom za decu  i omladinu bez roditeljskog staranja „Rada Vranješević”, Banja Luka. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 50 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak ide humanitarnoj organizaciji po izboru učesnika.

Kvote, na odigrane utakmice, bile su aktuelne u momentu sastavljanja tiketa!

PIŠU: Đurđe MEČANIN i Miloš MILIĆ
djurdje.mecanin@mozzartbet.com


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara